dinsdag 27 juni 2017

Ring a date

Soms zijn er dingen uit mijn jeugd die opeens weer in mijn hoofd opduiken en die er dan om schreeuwen om in huis gehaald te worden. Een voorbeeld daarvan is de door Giorgio Della Beffa in 1970 ontworpen  "Ring a Date Perpetual Calendar" 

Vroeger thuis hadden we de witte maar hij was er ook in andere kleuren zoals 
rood, oranje en geel (althans dat laat ik mij wijsmaken door Google)


Het is een eeuwigdurende kalender omdat je de ringen kunt verplaatsen naar de verschillende dagen en maanden. Op strooptocht langs de verschillende verkoopsites zie ik reeds verkochte exemplaren, exploderende prijzen en een gescheurde zonder ringen.


Maar ik ontdekte ook dat er een heruitgave van 1000 stuks is (of is het een verkooppraatje) Hoe dan ook, het doet mij weer wiebelen op mijn stoel. 
Wel niet wel niet... of moet ik toch maar genoegen nemen met de mooie eeuwigdurende kalender van RoosjeMijn die ook super tof geworden is...

Ik ben benieuwd of er nog iemand is die zich deze kalender van vroeger herinnert (en er wellicht net als ik wiebelig van wordt? :) 

9 opmerkingen:

 1. Zo'n kalender heb ik nog nooit gezien! Wel andere "eeuwigdurende kalenders", ik had er een van karton, een souvenirexemplaar uit Praag, volgens mij. Maar die van RoosjeMijn is echt speciaal én bijzonder!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze kalender ken ik niet, nooit eerder gezien. Vind hem wel heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee zo kalender ken ik niet en als ik het goed lees moet het wel gebruik zijn in het begin van mijn jeugd. Wel een grappig ding vind ik het. groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee Priepraat deze kalender ken ik ook niet. Hoewel we uit het zelfde tijdperk komen heb ik hem ook nog nooit gezien. Maar die van Roosjemijn is heel goed gelukt en lijkt erveel op.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zelfde jaar én zelfde omgeving toen en toch niet bekend. Zeldzame kalender aan alle reakties te zien.

   Verwijderen
 5. Nog nooit eerder gezien maar ik vind hem wel ontzettend leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo'n kalender heb ik nog nooit gezien. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nee, die kende ik niet, maar ik begin er wel van te wiebelen, haha ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nee, deze ken ik helemaal niet. Heel bijzonder, dus ik snap het wiebelen! :-))

  BeantwoordenVerwijderen