donderdag 14 mei 2015

De lol van Instagram

Een paar jaar geleden kwam ik in de Flow een artikel tegen over Instagram. Ik had er wel van gehoord maar ach, al die appjes... Maar Instagram bleek leuk!Waarschijnlijk heb je al lang een Instagram account. Maar mocht het niet zo zijn; Het is echt leuk hoor!

Je moet er wel een smartphone voor hebben met een camera maar ook dat heeft tegenwoordig haast iedereen. Je downloadt de app en vervolgens kun je foto's maken, bewerken en delen met bekenden en onbekenden, op Instagram, Facebook, Twitter, Flickr en Foursquare.
(De app kun je downloaden in  de App store (Iphone) of Google Play store (Android).)

Hoe werkt het:
1. Maak een foto met de app,2. Maak een keuze uit 1 van de filters. (Met het steeksleutelsymbooltje kun je extra aanpassingen doen).  Druk op het pijltje als je tevreden bent en de foto wil plaatsen,


3. Voeg een tekst toe. Geef evt. aan waar je de foto verder wil delen, (bv. Facebook). en klik op het vinkje.


4. De foto staat op je Instagrampagina en op de groepspagina waarnaar een eventuele # (hashtag) verwijst.


Onderop staan een aantal symbolen. 


Ik heb een foto geplaatst met de hashtag #kringloopgeluk. Deze komt op een verzamelplak waar allemaal foto's staan met de hashtag #kringloopgeluk.En wat leuk! Het leverde me al snel 2 likes op van mensen die ik helemaal niet ken.


Wat er dus zo leuk is aan Instagram:
- Je gaat wat vaker foto's maken
- Je kunt je foto's eenvoudig een andere uitstraling geven met 1 van de filters
- Je kunt eenvoudig zoeken naar inspirerende foto's van jouw interesse (zie hieronder)
- Je kunt in contact komen met gelijk gestemden
- Het is leuk als iemand je foto 'liked'
- Je kunt elkaar gaan volgen. Die foto's komen dan op je startpagina.


En uiteindelijk kan je er ook nog een schattig fotoboekje van maken. Bij de Hema gaat dat heel eenvoudig. Elke  maand een selfie of foto van je kind (ouder worden gedurende 5 jaar, het duurt even maar leuk om te zien), elke week een foto van je puppie in de groei,  een geluksmomentje, het veranderen van je tuin het jaar door, KATTENLIEFDE...verzin maar.