vrijdag 23 juni 2017

bloemetjes

Het blijft 1 van mijn (vele) favoriete bezigheden. Bloemetjes zoeken, drogen en plakken. Fijne wandelingen over de heerlijke dijken, fietstochtjes door de prachtige Betuwe. Ja ik weet het, ik val in herhaling maar het is hier ook zo mooi! 


Bloemen hebben we hier in overvloed dankzij de ingezaaide dijken en bermen dus ik kom zelden met lege handen thuis. 


De kunst is om het fris te houden tot het in de pers kan. Voorheen nam ik een pot met water mee waar ik ze in zette met meerdere hangende exemplaren tot gevolg ik heb begrepen dat je het liggend moet bewaren. Dat kan zelfs in een plastic zak maar ik kocht er een oud koekblik voor bij de kringloop. Dat staat nog gezellig ook.


Het droogproces is altijd spannend. Gingen de bloemetjes mooi in de pers, behouden ze hun kleur en drogen ze glad op. De oogst was mooi maar inmiddels heb ik ontdekt dat je niet te gulzig moet zijn, het resultaat in afwachting van opplakken niet moet blijven opstapelen in een kistje en vooral een foto moet maken voor je de bloem plukt. Oh ja, en dat je ook het blad moet plukken omdat vooral daar het herkennen van afhangt.


Al met al heb ik toch weer een paar mooie vellen resultaat en heb ik weer veel plezier beleefd aan het uitzoeken, het vastpakken (en weer en weer) en het op papier plakken.


De persen zijn weer leeg. Op naar de volgende wandeling. 

Fijn weekend Xx