vrijdag 7 oktober 2016

Appeloogst Perenoogst

Na de drukte van de kersen en de pruimenpluk sluiten de appels en peren het fruitplukseizoen  af. Al weken zie je hier de plukkers in de boomgaarden. 'Kistentreintjes' rijden af en aan en voor je het weet zijn de bomen leeggeplukt met hier en daar nog een verdwaalde appel of peer. 


Hoewel het voor mij ook het einde van de zomer aankondigt verheugde ik me al een tijdje op de nieuwe oogst peren want als dagelijkse pereneter worden deze er na een jaar in de koelcel niet lekkerder op. 


Hoewel wij zelf geen bomen hebben oogstte ik toch 2 appels en een peer. Van Das klei maakte ik een paar bakjes in appel en peervorm. Ik verfde ze met de Flexa testers Vibrant red en Retro vibe. Dat blijken ook hele handige hobbypotjes te zijn (met of zonder rollertje te gebruiken en afgedekt met een beetje huishoudfolie ook goed afsluitbaar)


Ook maakte ik stempels en vandaag trok ik Het elektro ovenboek van Atag tevoorschijn om hét lekkerste klassieke appeltaartrecept over te typen voor mijn blog. Eigenlijk had ik dit bericht moeten sluiten met een foto van zo'n versgebakken appeltaart maar ik vind hem zo lekker dat ik niet voor mezelf in sta. Binnenkort ben ik jarig. Dan ga ik hem bakken want bij een feestje hoort taart. Hmmmm ik verheug me nu al.

Fijn weekend en mocht je spontaan trek hebben gekregen in appeltaart en zin hebben om er 1 te bakken... Het recept kun je hier downloaden :)