woensdag 17 februari 2016

De wereld in Playmobil

Omdat ik op mijn zolder begonnen ben met een opruimactie  krijgen veel spullen een nieuw plekje. Bakjes en kastjes worden opgehangen en de boekenkasten worden opnieuw ingedeeld. Ik had er best goed de vaart in 
totdat... 


Toen het playmobil poppenhuis van plek veranderde en de doos met playmobilspulletjes tevoorschijn kwam was de vaart volledig weg :) 


Ik maakte een familieplaatje en


ging weer even terug die goede oude tijd.

Mijn collectie gaat over mijn leven en om deze nog wat uit te breiden ging ik vandaag naar 2dekans playmo. Een winkel in Wageningen vol met tweedehands playmobil. Schappen vol met poppetjes, dieren, voertuigen en meer en bakken vol met  alle onderdelen die je je maar bedenken kan.  Oeh wat voelde ik mij als een kind in een snoepwinkel!


De meeste gebeurtenissen uit mijn heden en verleden heb ik nu wel maar van Playmobil heb je nooit genoeg dus stort ik mij nu op de geschiedenis van mijn voorouders. Dat geeft het stamboomonderzoek wat ik ook zo leuk vind om te doen nog iets extra's.  Ik kocht vandaag deze PTT set en nam daarmee een eerste duik in het verleden. Mijn opa was postbode en de telefooncel bestaat niet meer. Met de stamboom ben ik al terug tot ca. 1440 maar al ga ik tot de prehistorie, noem het en Playmobil heeft het! 

Ja, hier word ik nou zo blij van :)