vrijdag 28 april 2017

Boekenfeestje

Sneller dan verwacht kan ik hier al 2 zelfgemaakte (plak)boeken laten zien. Het was wel even doorbijten. Het klusje zelf is niet elk moment even leuk maar het resultaat des te meer en er vervolgens in gaan plakken nog meer.


Arne en Carlos maken de boeken op A5 formaat. Een dubbelgevouwen A4. Maar ik wilde de mooie afbeeldingen niet allemaal dubbelvouwen dus koos ik ervoor de pagina's die ik gebruikte elkaar 1,5 cm te laten overlappen.  Om en om links over rechts, rechts over links. Ik plakte ze aan elkaar met een klein tipje plakstift boven en onder. Zo maakte ik eerst stapeltjes van 5 (dubbelgevouwen 10) vellen. Die stapeltjes gingen vervolgens door de naaimachine waarna ik ze dubbel vouwde. En toen kwam Floris mijn werk weer vertragen. 


Daarna werden de katernen aan elkaar genaaid en dat was dat minder leuke momentje. Maar het is me gelukt, net als de kaft eromheen. Ze zijn erg leuk geworden. Veel pagina's zijn te leuk om te beplakken dus die blijven zoals ze zijn :)


Ik heb nog genoeg papier om nog een paar plakboeken te maken en overweeg er 1 te maken als give away maar dan hoor ik van jullie graag of jullie er 1 zouden willen hebben. Pas dan ga ik ermee aan de slag. (Hoewel het knap verslavend is.)


Voor mij kan het echte knippen en plakken nu beginnen. Dit weekend houd ik mijn eigen plakboeken feestje. Hapje, drankje en plakken maar :)

Fijn weekend allemaal!

(P.s. Mijn hele week bloggen is gelukt en tot zover bevalt het. Zou een hele maand ook lukken...? Jullie gaan het zien ;)