woensdag 25 september 2019

It's a smal step for mankind

and a giant leap for... Het valt niet mee om na zo'n lange periode van stilte de draad weer op te pakken :) Ik stond wel al een tijdje voor de drempel maar erover stappen deed ik niet. Tot ik de prachtige post van ogenzalf (klik hier) kreeg. Dat inspireerde en gaf mij dat extra zetje. 
Naast het feit dat ik haar serie 'Inspired by' erg leuk vind, bleek het deze keer uit een boek dat ik zelf ook heb liggen. (Kocht, doorbladerde en opzij legde voor "later".) Uit dat boek maakte Ageeth hele leuke zaden envelopjes.


Nu was het zo dat ik n.a.v een foto op mijn Instagram iemand zaden had beloofd van mijn stokrozen en ik werd van deze envelopjes zo laaiend enthousiast dat ik gelijk zin kreeg om met de zaden aan de slag te gaan. Dus ik zocht naar  geschikt papier en kwam uit bij het dunne papier waarmee je in winkels het glaswerk inpakt. Met een stempel vrolijkte ik de envelopjes op en met de ouderwetse typemachine typte ik de namen erbij.


Nu dacht ik bij het oogsten van de zaden slim te zijn door ze met de bloemen op nummer te drogen zodat ik later aan het nummer kon zien om welke kleur stokroos het ging. Maar de bloemen droogden nogal anders op. Ik had dus beter ook de kleur erbij kunnen schrijven. Ik hoop dat ik goed gegokt heb :)


Ook de envelop maakte ik zelf. 'Tea stained' papier, een blad uit een Flow, een paar stempels en de naaimachine zorgden voor een zaadwaardig resultaat.


En zo werd er na een veel te lange tijd weer echte post verstuurd en een blogbericht geplaatst. Wordt vervolgd? Het begin is er :)