woensdag 6 januari 2016

2. Mijn 'creatieve bezigheden'

In een eerder bericht schreef ik al dat ik graag creatief bezig ben dus geef ik even een kijkje in mijn 'portfolio' :)

Hoewel de laatste jaren vooral haken en knutselen in de wereld van RoosjeMijn op de voorgrond hebben gestaan waren tekenen en schilderen vroeger mijn grootste hobby. Zo schilderde ik met acrylverf graag dieren. Het katten drieluik maakte ik op "bestelling" nadat ik eerder een rode variant had verkocht. (zonder hoge verwachtingen zette ik dat op marktplaats en tot mijn plezier kwam er een koper die vervolgens vroeg of ik er nog 1 voor haar wilde maken in de door haar gekozen kleur en maat). De hond was een verrassing voor de eigenaar en de katten waren de katten van mijn ouders. De grijze roodstaart heb ik geschilderd voor een veiling van een papegaaienstichting. Geen idee of het daadwerkelijk geveild is maar het was leuk om te doen :)


Tekenen doe ik al zolang als ik mij herinneren kan. Vanaf de brugklas is het bewaard gebleven. Ik tekende toen mijn vriendinnen. Het moment dat het "serieus" werd was op het moment dat ik een tekening maakte van de zanger David Sylvian. Ik was zelf verrast door het resultaat. Heel wat weekenden (nachten) zijn daarna al tekenend doorgebracht. Ik begon 's avonds en ging door tot ie af was. De honden van collega's en het paard en de onderste kat van vriendinnen zijn daar een voorbeeld van. 's Nachts tekenen is zo ontspannend om te doen!Kleien heb ik ook altijd erg leuk gevonden. Bij mijn ouders staan nog steeds 2 kleisels die de tand des tijds hebben doorstaan. Later begon ik de kleisels in te smeren met vloeibaar rubber en maakte ik beeldjes van gips. Jammer genoeg is gips nogal kwetsbaar. Ik denk dat ik binnenkort op zoek ga naar een beter alternatief. (Bakken of een ander gietmateriaal - tips zijn welkom :)


Haken sta ik hier waarschijnlijk al om bekend. Dat deed ik eigenlijk niet tot mijn man een ernstig motorongeval kreeg en ruim een jaar uithuizig was voor revalidatie. Om dagelijks de vele uren samen door te kunnen brengen begon ik met het haken van een sjaal. Dit ging over in het haken van cadeau's van vertrekkende collega's en is inmiddels uitgegroeid tot de online wereld van RoosjeMijn (daarover later meer :)


Om alles een keer geprobeerd te hebben heb ik een paar jaar terug ook nog wat papierknipsels gemaakt. Ook al zo leuk om te doen maar de tijd hè...


en ook kisten beschilderen vind ik leuk. Ook hier waren de collega's weer de gelukkigen. Een zwangerschapskist met verwisselbare cijfers en een een trotse pauwenkist.


En zo kan ik nog wel even doorgaan. Macramé, fimo, figuurzaag, knippen en plakken en de rest. Als je een trouwe volger bent zie je het vanzelf allemaal een keer voorbij komen :)