maandag 8 augustus 2016

Workshop Flitstechniek

Gisteren was ik uitgenodigd om een workshop flitstechniek in Amersfoort bij te wonen. In mijn geval was het niet om te leren flitsen maar om er een verslag van te maken wat in de toekomst aan de cursisten meegegeven kan worden. Toevallig heb ik een flitser die door wederzijdse frustratie niet uit het tasje komt dus ik was wel te porren voor een leuk lesje in flitsen. 


En leuk was het zeker! Mede door Johan, die de workshop geeft. Zoveel enthousiasme en persoonlijke aandacht. Fotograferen met een flitser blijkt meer dan flitsen in de woonkamer 's avonds op een verjaardagsfeestje. Een echte aanrader voor mooie binnen én buitenfotografie. 

Aangezien mijn camerakennis nul is (lang leve de automatische stand) was de praktijk voor mij iets te hoog gegrepen dus toen we naar buiten gingen na de theorie lag mijn aandacht alweer snel bij de vierkante meter zonder flitser ;)


Maar natuurlijk ook bij de groep die onder allerlei omstandigheden en met verschillende flitsers de mooiste foto's tevoorschijn toverden. Wat leuk dat je bij daglicht de indruk kan wekken dat het donker is en als het donker is het weer mooi (!) licht kan maken.


Johan was onder de indruk van mijn foto's. Het lukte me de flits op foto vast te leggen. 


En ik heb de klok horen luiden en ga me zeker verdiepen in waar de klepel hangt want wauw wat is het leuk om alles uit je camera te halen wat erin zit. Dit soort plaatjes zijn straks verleden tijd. Weg met de automatische stand. 


De kunst zit hem in de herhaling dus met het schrijven van het verslag kom ik vast al een stukje dichterbij. Dank je Johan (en Tjara) voor deze gezellige leerzame (en smakelijke) dag :)