woensdag 1 november 2023

Een haat liefde verhouding

met Mixed Media Art. 

Hoewel ik er mooie kunstwerken van zie op internet en het er in video's soms eenvoudig uitziet alsof er "maar wat gekliederd wordt" vind ik het nog een hele kunst om het er mooi uit te laten zien. Inmiddels denk ik dat ik weet hoe dat komt. Ik houd niet van mijn eigen geklieder. 


Toch heb ik van mijn geklieder een mastersheet gemaakt. Een groot vel beplakt met  in stukjes gescheurde kliedervellen. Zo'n mastersheet kun je dan weer in stukken snijden en gebruiken voor het maken van kaarten, schilderijtjes, ATC's (art trading cards) etc. Oké, deze lenen zich daar niet voor.


Met die Mastersheets heb ik vervolgens puzzeldozen beplakt. Dat zijn mooie stevige dozen. Bij een betaalbare kringloopwinkel koop je een oude puzzel met een Oostenrijks berglandschap voor 50 cent of een euro.


Het is duidelijk nog beginners resultaat. Qua compositie zit het niet goed in elkaar. Maar het gaat hier even niet om het resultaat maar om het doen. Uit mijn comfortzone stappen. Al doende leert men en wie weet valt het ooit nog eens bínnen mijn comfortzone. Mijn grootste wens.


Deze dozen zijn nu de opberglek voor mijn nieuwe kliedervellen die er een stuk netter uitzien. Een beetje comfort buiten mijn comfortzone is toch wel prettig.