maandag 1 juni 2015

Pinterest

Ken je Pinterest al? Ja? Klik dan even op de Pinterest button rechts om mijn borden te volgen (Yep inderdaad, vind ik leuk ;)  Nee? Een aanrader!Pinterest is een site waar je virtuele verzamelingen kunt aanleggen en met anderen kunt delen. Het is een soort prikbord maar dan online. Als je een afbeelding op internet leuk vindt, kun je deze eenvoudig op je persoonlijke pinpagina plaatsen. Als je later op je persoonlijke pinpagina,  op de afbeelding klikt, ga je automatisch naar de website waar je de afbeelding eerder gevonden hebt. Zo kun je verzamelingen aanleggen van allerlei creatieve bezigheden (haken, breien, naaien, knippen, plakken, diy etc.), van lekkere recepten, modetips, interieurs, mooie quotes, kleurplaten (ook helemaal hot) of wat of wat je maar leuk vindt om te bewaren.Je kunt afbeeldingen vanaf je computer en van internet pinnen, maar ook zoeken op pinterest naar al door anderen geplaatste pins. 

Je prikborden komen vervolgens op internet en jouw vrienden, kennissen en mede geĆÆnteresseerden kunnen deze borden zien, je gaan volgen, jouw pins pinnen en je een berichtje sturen als ze denken dat je iets wel leuk zult vinden. 


Zelf pin ik de foto's van de berichten op mijn blog,


Dingen waar ik blij van word, zoals retro meubelen, spullen die me doen denken aan vroeger en leuke kringloopvondsten,


En foto's van mijn leven en omgeving. 
(Een aandachtspunt is wel dat je let op copyrights. Ga geen boeken kopiƫren, zorg dat de afbeelding of pin die je pint vanaf de oorspronkelijke website komt en pin geen persoonlijke foto's waarvan je niet wil dat anderen ze pinnen of downloaden)

Lijkt het je wat? Klik maar eens rechts op de ronde Pinterest link, tik een zoekwoord in en zie wat er gebeurt. De smaak te pakken? Maak een Pinterest account aan of log in met je Facebookaccount en zoek, pin en leef je uit :)

Veel pinplezier!