dinsdag 12 april 2016

Bloempjes zoeken

Vorige week zag RoosjeMijn op het blog van De Breimeisjes dat daar elke dinsdag een ware dinsdag  - poppendag op het blog komt dus je voelt hem vast al aankomen.... "Ohhh dát zou ik ook zooo leuk vinden...". Nou had ik haar beloofd dat ze met enige regelmaat op mijn blog mocht verschijnen maar door druk zijn met van alles maar niet met niks schiet dat er nogal bij in. Hoe leuk is het dus om de dinsdag voortaan uit te roepen tot  RoosjeMijn dag. Samen en als ik dan zonodig druk wil zijn dan doet ze het gewoon alleen :) 

Op de vraag waar ze zin in had zei ze dat ze graag naar bloemetjes wilde gaan zoeken. Ze had mij alweer bezig gezien voor mijn herbariumschrift en wil graag een eigen schriftje maken. Dus hop, fiets uit de schuur, tasje mee en gaan.


"Oh de paardenbloem. Die wil ik!" en voor ik het door had stond ze er al aan te sjorren. "Neem gelijk een blad mee" riep ik want het blad is natuurlijk net zo belangrijk als de bloem. Vaak helpt het je ook nog uit te vinden welke bloem het ook al weer was (Oké dat is bij de paardenbloem niet zo moeilijk) 


"Wat is dit?" hoorde ik achter me. "Dat is fluitenkruid pluk maar af".


"OH WAUW! Deze is groot! Ik kan er helemaal inklimmen". "Dat is raapzaad. Niet te verwarren met koolzaad en herik". "Hihi het lijkt wel biologieles" lachte ze naar me. 


"Hé paarden!" en weg was ze weer. "Paaaaardje kom dan...". Maar het paardje had geen zin.


Dus ging ze weer lollig doen tussen de bloemen. "Hatsjie - Pff ben ik even blij dat ik daar geen last van heb!" Zei ze met haar neus nog half in de dotterbloem.


En zo plukten we ook nog wat blauwe en paarse bloemetjes en gingen we snel weer huiswaarts. Als je te lang wacht worden de bloemen er niet mooier op. Thuis haalde ik een groot boek uit de kast waar de bloemetjes in gelegd konden worden om te drogen en daar is ze nu nog druk mee bezig. 


Ja dat was een gezellige middag. Ik heb alweer zin in volgende week en RoosjeMijn zeker weten ook :)