dinsdag 22 september 2015

Tijd voor de roze verf

Wat gebeurt er als je met van alles bezig bent en er van alles over wil schrijven, daar heel druk mee bent in je hoofd maar de woorden niet van je hoofd naar je handen willen. Dan valt er een stilte. 
Als ik weer woordeloos boven mijn blog gehangen heb en maar weer overgegaan ben  op een handwerk, schiet plots de voice-over van De Familie Knots  in mijn hoofd om daar vervolgens niet meer weg te willen (Ondertussen..., Boven,in het salonatelier... , Beneden... enz.) 

In 1980 was er die (in mijn ogen) briljante kinderserie (voor jong én oud) met 3 acteurs die over 3 generaties alle rollen op zich namen. Zo waren er Hansje in de stripboekenruilwinkel, de onhandige Oma Johanna en de artistieke Tante Til (gespeeld door Hetty Heyting), Meester Arend Vogel, Opa de Ouwe Zemelaar en geheim agent Onkel X (gespeeld door Jan-Simon Minkema) en Neef Herbert, de voice-over en overige rollen (gespeeld door Marnix Kappers). Elke aflevering had een 'probleem' waarbij Tante Til met haar roze verf de oplossing bracht.


En zo voel ik mij dan alle personages. (Met uitzondering van opa de ouwe zemelaar, die rol kan ik met een gerust hart aan Bert overlaten ;) 

Want ondertussen...
Heb ik voorbereidingen getroffen voor de borduurles van RoosjeMijnLigt Boven... in het Salonatelier...  Een stapel Flowmateriaal wat schreeuwt om mee geknutseld te worden.


Heb ik samen met RoosjeMijn een haaklesje op haar blog gezet.


Wordt het tijd om de laatste bloemen in het herbarium te plakken.


Wordt de stapel knipsels voor het plakboek groter en  groter.


Heb ik een weefprojectje gemaakt en weggegeven onder de noemer 'Het geluk van geven'.


Zijn alle zaden inmiddels verpakt en opgehangen in Tiel.


En gaat het dagelijks leven natuurlijk ook gewoon door.

Dus vanaf nu klieder ik af en toe even met de roze verf... Een kloddertje roze hieeeeer, een kloddertje roze daaaaar...  en bloggen maar :)