maandag 15 augustus 2016

De tuin in

Opeens was het zomer. Heerlijk! Blauwe lucht, mooie wolken en volop zon. Wat een lekkere dag voor in de tuin.  Daar was ik dan ook te vinden. In een eerder bericht vertelde ik al dat ik meer groen wil in onze bestrate tuin. Ik wil beestjes in de tuin. Vogels, insecten, egels, padden, slakken, ja zelfs slakken (althans dat denk ik nu  :)


In het grind aan de zijkant van het huis stond al een boom en bloeiden er wat viooltjes en akelei. Dit jaar kwam er spontaan een grote karmozijnbes bij en zelf verplante ik een paar springbalsemienen. Toen ik dat zo zag bloeien en de hommels en merels er zo van zag genieten nam ik mij al voor daar volgend jaar nog een schepje bovenop te doen.  


Maar waarom wachten tot volgend jaar en waarom beperken tot het grind...? Dus vandaag verdween er (eindelijk) een rij tegels, werden er een paar zakken potgrond gehaald bij het tuincentrum in het dorp en werd er een nieuwe tuinstrook gemaakt.


Daarna kwamen de inmiddels verzamelde zaden tevoorschijn. Wat er in welk potje zit? Geen idee. Wat het gaat worden ook geen idee maar als het gaat zoals ik hoop dat het gaat komt er stokroos, springbalsemien, akelei, klaproos, ooievaarsbek, juffertje in het groen, siererwt en stinkertjes en en... en dat allemaal in dat strookje. 


Nu laat ik de natuur en de tijd even zijn werk doen. Spannend wel. Hopelijk volgend jaar een voor en na. Ik ben benieuwd! Op naar de volgende tuinklus.