vrijdag 28 augustus 2015

Ik kreeg het heen en weer

Wat fijn toch dat mijn moeder  (zoals als een echte moeder betaamt) al mijn creatieve maaksels heeft bewaard. Dit geweven wandkleedje is er 1 van. Gemaakt tijdens handvaardigheid toen ik 12 was. Snel terugrekenend is dat hééél lang geleden :)  Het is bij dit ene wandkleedje gebleven. 


De afgelopen jaren heb ik herhaaldelijk weefraampjes gekocht bij de kringloopwinkel maar laatst heb ik de hele bubs in een opruimvlaag weer teruggebracht. 

Grappig wel dat er op alle gekochte weefraampjes nog een onafgemaakt werkje zat. Dat was nu wel een leuke geweest voor een kleine tentoonstelling. Maar helaas, de raampjes gingen incl. weefpoging retour. 

Het grootste weefraam heb ik gehouden en daar ben ik deze week eindelijk (het stond al lange tijd op mijn to-do list) mee aan de slag gegaan. Op het gevoel heb ik een paar kleuren gekozen en ben ik gewoon heen en weer gaan weven. De draden die even niet gebruikt werden, nam ik mee tijdens het weven door de weefdraad er omheen te halen. 


Bij de eerste poging liet ik de draden aan de zijkanten eindigen wat tot gevolg had dat er eigenlijk geen ruimte was om alle draden weg te werken. 


Maar de tweede poging is geslaagd. Al zeg ik het zelf. Dat is het bovenste lapje. Nadat ik het losgehaald had van het weefraam, heb ik de spandraden doorgeknipt en er knoopjes in gelegd voor een vrolijke franjerand.


Goh, het zou maar zo een hobby kunnen worden... De zoveelste!

RoosjeMijn vond het ook helemaal leuk. Op haar blog zie je wat ze met het lapje heeft gedaan. (Daar zie je gelijk wat ze zelf geweven heeft op haar zelfgemaakte weefkarton :)