vrijdag 2 september 2016

Het cassettebandje

Weet je nog? Het cassettebandje. Uit vervlogen tijden. Ik zie me nog rennen naar de draagbare radiocassetterecorder en op play en rec drukken om een liedje op te nemen. Ik weet nog waar ik was (de slaapkamer van mijn zus), wat ik deed (oefenen op haar typemachine - ach ja, de typemachine ;), welk liedje het was (fly to high van Janis Ian), hoe oud ik was (12) en bijna nog hoe laat het was (ergens tussen 3 en 4). Of het bandje van Michel Fugain waar de gaten (geluidloze stukken) in vielen van het vele afspelen. Maar ook het doorspoelen en terugspoelen met een potlood om batterijen te sparen of als de tape begon te lubberen... 



Wat heb ik ze veel gebruikt. Ik maakte muziek verzamelbandjes. Hoeveel van die bandjes ik heb gemaakt weet ik niet maar het waren er veel. Voor mezelf maar vooral om weg te geven. Het was een soort van communiceren. Ik "was" muziek. Op een bandje van 60 minuten konden ongeveer 14 nummers. Voor het bandje maakte ik een nieuwe inleg of ik gebruikte een speciaal doosje (in de doosjes met 10 stuks 5¼ floppy disks (ach ja, de floppy disk) konden precies 4 bandjes of in een sigarendoosje paste er 1. Versieren, afplakken met plakplastic en klaar. 



Misschien ben ik er overheen gegroeid maar door de komst van de streaming muziek overal en altijd, de mp 3 en de gigabits geheugendragers is er ook eigenlijk geen beginnen meer aan. Of toch? Het blijft een leuk cadeautje. 



Dus ik ging aan de slag. Maakte een stempel en ontwierp een doosje in de maat van het gum, stempelde dit en klaar. Nou ja, bijna klaar. Nu nog een geheugenstick vullen met muziek :)



En om mee te gaan met de tijd ook maar een 'verzamelbandje' via Spotify. Benieuwd waar ik graag naar luister? (Ik hoop dat het werkt en dat ie niet gaat spelen als je er geen zin in hebt)




Vind je het een leuk doosje en wil je er ook 1 dan geef ik er een paar weg en als mijn muziek ook de jouwe is doe ik bij 1 doosje een geheugensticky met mijn en wie weet jouw favoriete muziek :)

Fijn (muziek) weekend!