zaterdag 6 januari 2024

De beste wensen voor 2024

En plots is het alweer 6 dagen 2024. De feestdagen vol lekkers en vooral veel teveel eten zijn voorbij en de goede voornemens voor het nieuwe jaar zijn een week vooruit geschoven. De kerstversiering, die bij ons erg minimalistisch is, gaat de zolder op en de kerstkaarten gaan in een doos. 

PostNL bakte er dit jaar weinig van. Om de kerstkaarten hier bezorgd te krijgen viel kennelijk niet mee. Kaarten die ik 19 december al in de app zag staan kwamen 3 januari pas aan. Beetje jammer wel want ik ben gek op kerstkaarten. 

Jammer dat de sociale media de analoge groet door een digitale groet lijkt te verdringen. Gelukkig is nog niet iedereen overgestapt en zijn er ook de creatieve vrienden die hun kerstkaarten zelf maken. Zelf hoop ik aan het einde van het jaar ook altijd voldoende inspiratie te hebben om mijn kaarten zelf te maken. Dit jaar kwam dat voort uit mijn laatste hobby, namelijk de snippet roll.


Van een aantal eerdere jaren kon ik er nog een paar vinden. 2016 de ronde met rat en hond, 2020 de engeltjes en 2021 de kerstzegel op zwarte ondergrond.



In de loop de jaren heb ik ook heel wat mooie kaarten mogen ontvangen. Heel bijzonder vond ik het advent boek van Ageeth. Een schattig boek met 25 verrassingen. Ook de prachtige zwarte kaart met gekleurd katoen en stempel met borduursel viel hier op de mat.


Van Alet kwamen, helemaal uit Frankrijk, mooie collages;


Koekjesbakster Diana (die allemachtig mooie koekjes bakt) gebruikt haar koekjes als model voor haar kaart. 


En een lieve oud-collega stuurt al jaren haar 3d kaartjes met elke kerst en alle  verjaardagen.


Marieke heeft haar hart verloren aan linosnede wat me een paar leuke linodruk kaarten opleverde.


En hond Leroy is al jarenlang de hoofdrolspeler op de kerstkaarten van Danitsja


Els en Karel brengen al een paar jaar een groet met mooie rijmelarij.


En Mieke houdt van Quilten wat te zien is aan haar kerstkaarten van stof. 


Als je op de namen bij de kaarten klikt kom je op de sociale media van de creatieve breinen achter de kaarten. Creatieve mensen kunst, ik hou ervan! Het is dat ik het hele jaar niet wil missen anders zou ik me alweer verheugen op het einde van het jaar ;)