maandag 20 juni 2016

RoosjeMijn 2.0Toen ik 8 was verhuisden we van het westen naar de Betuwe. Ver weg van opa en oma. Of dat de reden is dat we zo weinig met elkaar gedaan hebben weet ik niet maar inmiddels zelf oma weet ik wel dat ik het heel jammer vind dat het zo gelopen is. Daardoor ontstond bij mij het idee over een poppetje met de naam Rozemarijn, beter bekend als RoosjeMijn. Ik ging aan de slag, deed er heel lang over om de perfecte RoosjeMijn te maken, bouwde een huis voor haar en ging met haar bloggen.

In de loop van de tijd is er al heel wat afgeknutseld maar zoals ik het oorspronkelijk bedacht had is het tot nu toe nog niet van de grond gekomen. Ik heb zelfs overwogen om er maar mee te stoppen. Maar het blijft knagen. Het idee wil niet uit mijn hoofd. Het is te leuk. Namelijk één en al verbindend. Met kinderen in de hoofdrol, leuke dingen doen met oma, opa, vader, moeder, vriendjes en vriendinnetjes. Creatief en educatief.

Hoewel het misschien meer bij de vroegere tijd past en de interesse van kinderen tegenwoordig meer ligt bij het spelen van computergames, eigen websites hebben en youtubefilmpjes maken, ga ik het nu toch gewoon doen. Met elkaar en voor elkaar. Haken, breien, naaien, borduren, figuurzagen, timmeren en verbinden.

Inmiddels is RoosjeMijn mijn beste vriendinnetje en we hebben de draad weer opgepakt. Onder de tag 'The making of RoosjeMijn' bouwen we hier verder aan haar wereld en richting haar nieuwe blog 'De wereld van RoosjeMijn'.Met míjn oma borduurde ik de kruissteek op zakdoekjes en als het aan mij ligt wordt de lijst voor mijn kleinkinderen veel langer. Heb jij ook leuke dingen van je oma geleerd?