maandag 20 november 2023

De kat de bak en ik de zak

Waar een mens al niet blij mee kan zijn. Elke keer dat er een zak kattenbakvulling leeg is word ik enthousiast. Dan kan ik weer met mijn (goedkope Action) acrylverf en de gel press aan de slag om er kleur aan te geven.

  

Het is een dubbellaags verpakking met buitenprint en binnenzak. Ik haal dan het geprinte papier eraf en maak de binnenzak schoon met een natte lap zodat er geen gritpoeder meer op zit. Er blijft dan een mooi stuk bruin papier over. Natuurlijk kun je het ook op rol kopen maar ik vind het juist zo leuk om te recyclen.

De acrylverf rol ik op de gel press waarna ik het papier erop leg en de verf van de plate op het papier overbreng door erover te wrijven. Door dit te herhalen met andere kleuren verf en deze kleuren op het papier te laten overlappen krijg je een kleurrijk effect.

Het papier gebruik ik vervolgens als pakpapier, om doosjes te beplakken of om boekjes mee te maken. Mijn laatste creatie is een boekje.

 
Hiervoor sneed ik het vel in gelijke stukken en zocht ik het zo bij elkaar dat het een kleurig maar toch rustig geheel werd.

 
Met een rechthoekig sjabloon, witte verf en een stencilkwast maakte ik er  witte schrijfvlakken op.

 
Deze schrijfvlakken omlijnde ik (rommelig voor een speels effect) met een zwarte marker.

 
Vervolgens heb ik 5 stapeltjes gebonden met de pamphlet stitch en er daarna met hetzelfde papier een zachte kaft om gemaakt.

 
De achterkant en de voorkant.

 
en hieronder de binnenkant. Klaar om in geschreven te worden...

 

 
Tja, en daar zit ik dan te kijken naar "the blank page". Ik ben niet zo'n schrijver.

 
Laat ik nou een tijdje geleden het MENTALE GEZONDHEID SPEL hebben gekocht. De (leuke) vragen in dit spel gaan mij vast helpen om het hele boekje vol te schrijven.