woensdag 20 mei 2015

Geluksmomentjes

Toen ik laatst over de dijk fietste op zoek naar bloemen om te drogen, zag ik eigenlijk alleen heel veel koolzaad en fluitenkruid. Maar toen ik afstapte om hier wat takjes van te plukken vielen me opeens de lagere bloemetjes op. Als ik niet afgestapt was omdat ik op zoek was naar andere bloemen dan koolzaad en fluitenkruid,  had ik die kleine bloemetjes niet eens gezien.

Ik werd er blij van en plukte van alles wat. Zo zijn er nog veel meer dingen waar ik blij van word. 

Als ik thuis uit het raam kijk, van  die merel die alles op alles zet om die worm te pakken (sorry worm) of met zijn snavel vol er nóg een insectje bij wil proppen. Van de zon en de bomen die samen soms voor een prachtig schouwspel zorgen bij het huis aan de overkant. Als ik met de auto op pad ben en een ooievaar statig achter de tractor aan zie wandelen van een boer die het hooi aan het keren is (kennelijk komt er dan allerlei lekkers naar boven). Van een grote roofvogel op een paal (die helaas wegvliegt als hij mijn camera in het vizier krijgt).  Van een sprinkhaan op de muur van het huis (huh waar komt die nu opeens vandaan?). 

Van hanengekraai wat als een wave door het dorp klinkt (ik grapte al tegen mijn vader dat we elkaar een seintje zouden geven als er een haan kraaide. Kijken hoe lang het duurt voor de kukelgolf van Eck en Wiel naar Rijswijk (gld) en weer terug is). 


Van een stuk appeltaart met een flinke dot slagroom (het wordt wel weer eens tijd voor een lekkere punt bij La Place). En zo kan ik nog wel even doorgaan. Al die "simpele" dingen zorgen voor allemaal kleine geluksmomentjes en alles wat je stapelt wordt meer :) 

Allerlei filosofische gedachten gingen door mijn hoofd, die me jammer genoeg nu niet meer te binnen schieten.  Maar het was iets van "Zoek niet te hard naar geluk. De kans is groot dat je net de andere kant opkijkt dan de kant waar het geluk zich op dat moment bevindt."