dinsdag 23 augustus 2016

Monstera mooi

Eén van de eerste dingen die ik in mijn leven zag waren de prachtige gordijnen met de grote bladeren van de Monstera deliciosa. Bij mij beter bekend als de gatenplant. Een plant waar ik mee opgegroeid ben. In mijn ouderlijk huis stond een hele grote en ook toen ik op mezelf ging wonen stond hij natuurlijk op de vensterbank. Sindsdien is het 1 van mijn lievelingsplanten. Samen met de sanseveria (vrouwentong), de crassula ovata (centenplant) en de cactussen. 


Best jammer is het dan dat ik geen van deze planten tegenwoordig nog in huis heb staan. Te klein behuisd, te smalle vensterbanken en ik durf het ook niet meer nu er 2 katten zijn die geen planten gewend zijn en bang dat ze er een hap uit nemen.


Dan maar in de vorm van "kunst" dacht ik dus raapte ik mijn creativiteit bij elkaar en stond gisteren in het teken van de Monstera Deliciosa. Ik maakte een stempel, beschilderde een bord en theehoudertje en kleide van Fimo een hanger. 


Ook leuk toch. Heb ik hem toch weer een beetje in huis. 

Ben jij ook fan van de gatenplant? Op het blog Ogenzalf staat nog een leuk bericht over planten van vroeger en de Monstera Deliciosa. Ga vooral even kijken.