vrijdag 4 december 2015

Wel voor de poes

Tijdens een eerder bericht was ik bezig met het haken van vier- seizoenenkussens. Voor elk seizoen kussens in de kleuren die het betreffende seizoen nog beter tot zijn recht doet komen. Herfst en winter waren het probleem niet maar de kleuren voor de lente dat valt me nog niet mee. Misschien omdat die nog een tikkeltje te ver weg ligt. 

Dan maar met voorrang het kattenkleedje voor op tafel. Want dat willen AnnaBelle, Floris en ik heel graag. Gezellig samen bezig zijn. Nou ja, ik ben bezig en zij mogen de tafeldame en -heer zijn.


En toen werd het kiezen van de kleuren gelijk een stuk makkelijker. 
Lieve kleuren voor lieve katten. Meisjes-roze, jongetjes-blauw, zonnig-geel en room-wit en in plaats van granny squares werden het driehoekjes. 

En dan komt het gepuzzel. Hoe verdeel ik de kleuren en hoe maak ik ze aan elkaar. Eerst leek dit me wel een leuke manier en ijverig begon ik alle driehoekjes aan elkaar te zetten.


Maar toen alles eenmaal aan elkaar zat was het toch niet wat ik ervan had verwacht. Het leek op een voetbal en er kwamen open ruimtes. Die waren wel af te dekken maar daarmee begon het er uit te zien als meerdere petjes :) 


Dus hopsa alles weer los en opnieuw op de "standaard" manier. Persoonlijk vind ik het een stuk beter zo.


Ik was begonnen met een patroon van in rij verspringende kleuren maar toen ik per ongeluk 1 kleur op de verkeerde plek zette dacht ik "Kom op doe eens gek en stap uit je comfortzone!"

En als ik dan toch bezig ben... Eigenlijk moest het bericht eindigen met een foto met klaar kleedje en kat  maar door de verandering moet er nog wat bij gehaakt worden en dat gaat me vandaag niet meer lukken. 

Dus: Wordt vervolgd :)