maandag 7 oktober 2019

An altered book

Omdat sommige dingen leuker klinken in het Engels dan in het Nederlands :)


Natuurlijk heb ik tijdens mijn blogstilte geen totale creatieve pauze gehouden. Niet creatief bezig zijn is voor mij geen optie. Ik ging op zoek naar sites die mij konden helpen om mijn vaardigheden te verbeteren. 
Er zijn verschillende Amerikaanse sites waar je lid van kunt worden en voor een vast bedrag per maand workshops en cursussen kunt volgen zoveel je wilt. En zo geschiedde.


Ik tekende, ik schilderde, ik mixte media. Vaak met plezier maar eerlijk gezegd ook vaak vol frustratie. Ze zeggen dat het niet om het talent gaat maar om het veel en vaak doen. Maar veel en vaak iets doen wat niet lukken wil...

 

En toen stuitte ik op de workshop ‘Altered book daily challenge’.
Hierbij gebruik je een bestaand (oud of nieuw)  boek en geeft deze een nieuwe betekenis/uiterlijk/inhoud. 


Ik bladerde, knipte, verzamelde, plakte, verfde, typte, stempelde en verwerkte emoties. Zo beplakte ik een aantal pagina's die ik vervolgens dichtnaaide achter de bulldog. Oh wat vond ik dat fijn om te doen. 
Inmiddels ligt het boek alweer een tijdje onaangeroerd in de kast maar nu ik het  weer opnieuw doorblader krijg ik er wel weer echt zin in. Dus je zult hier vast nog wel eens een creatie voorbij zien komen.