vrijdag 16 oktober 2015

Spinnentijd

Met de herfst komen de spinnen. Tijd voor een spinnenblog maar met al het water wat momenteel valt kon ik geen spin meer vinden. Alleen wat lege webjes. Helaas hebben de grote webben die we hadden het niet overleefd. Ik lette even niet op en tsjak, kliko onbereikbaar tsjak, Bert lette even niet op en ook het 3e web was kaduuk. De spinnen in onze tuin zijn slim genoeg om een betere plek te zoeken (of met de pest in hun lijf naar een andere tuin te verhuizen. Ik zie ze zo gaan met hun koffertje met webdraad onder de arm ;) 

Een tijdje geleden zag ik wel deze spinnenexplosie. Als die nu allemaal groot zijn moeten ze toch ergens zitten.Nou wil ik de mensen met spinnenangst ook niet de stuipen op het lijf jagen door hier een serie spinnenfoto's te plaatsen en al kon ik dan geen spinnen buiten vinden. Binnen wordt er heel wat af gespind. 

Zo is er AnnaBelle, onze O zo lieve kruidje roer me niet en spinpoes.


AnnaBelle roept je een paar keer per dag om mee te gaan eten, gaat op de plek waar haar tuigje ligt miauwen zodat je snapt dat ze even naar buiten wil, klampt buiten iedereen die ze tegenkomt aan voor een kletspraatje of aai over haar rug en houdt de wenkbrauwen  van Floris keurig op lengte. (Maar ze heeft alleen standje kort.)

en Floris, onze O zo lieve dondersteen en absolute spinkampioen.


Dondersteen is wel een understatement. Floris vraagt graag snoepjes aan Bert. Elk uur. Ziet Bert hem niet zitten dan verplaatst hij zich een cm tot de definitieve "nee je hebt net gehad" en heeft dan spontaan een energiemomentje. Dan wil hij spelen. Nee, dan móet hij spelen en als je daar dan ook geen gehoor aan geeft gaat hij een rondje. Plukt aan de plint, kijkt of hij nog iets uit de kast kan gooien, gaat aan de haal met mijn haakkatoen, krabt aan de deuren, klimt naar de vogeltje, klimt achter de...  Ja Floris, ook hij is zó lief :)

Ik ben niet bang voor spinnen. Ik zal ze niks doen, zet ze (op verzoek van manlief en voor hun eigen veiligheid) netjes buiten en vind hun webben prachtig. Dus ik sluit niet uit dat er ooit nog eens een blog over de 8-potige spin volgt maar deze 2 spinnen(de lieverds) wilde ik toch ook weer even laten zien en zo kon ik toch een spinnenbericht plaatsen :)