zaterdag 4 november 2023

Kliederen binnen mijn comfortzone

Na het rommelig geklieder buiten mijn comfortzone ontdekte ik dat kliederen wel leuk is maar dan met een net resultaat. Misschien kun je het dan geen kliederen meer noemen maar het het heeft mij wel het resultaat gebracht wat ik graag wilde hebben. Namelijk een hoop versierd papier waarmee ik verder kan knutselen.

Toen ik mij op het Mixed Media terrein waagde werd mijn leven een tikkie ingewikkeld. Waar ik voorheen met veel plezier haakte, breide, tekende, knipte, plakte, schilderde en kleide bleef ik met MM steken in een onbehaaglijk gevoel over het resultaat. Nu ik mij toesta er mijn eigen draai aan te geven hoop ik dat ik dat door kan trekken naar alle cursussen die ik inmiddels op mijn computer heb staan. Wat en bevrijding zou dat zijn. Want, zo werkt het in mijn brein, dan kan ik eindelijk ook al mijn andere hobby's weer oppakken.


Van het versierde papier maakte ik deze keer een Snippet roll. In gewoon Nederlands zou je het een snipperrol kunnen noemen. Oftewel papiersnippers op een strook papier gelijmd. In mijn vorige bericht plakte ik snippers op een groot vel papier maar voor een snipperrol plak ik het op een smalle strook (3 cm) papier. 


Vervolgens haal ik die strook nog 3 of 4 keer door de naaimachine heen en weer. Dat kan recht, rommelig, met gewone steek, zigzag steek of elke andere siersteek. Het geeft een leuk effect en zorgt er voor dat het gelijmde papier niet zomaar loslaat. (Ik heb mij laten vertellen dat plakstiften niet altijd permanent plakken)


Het resultaat is een rol vrolijk papier. Waar je stukjes af kan knippen om weer iets anders mee te versieren. Zelf vind ik het gewoon heel gezellig hangen aan de muur.