vrijdag 26 mei 2017

Kraamkamer

Sinds kort ben ik weer helemaal blij met echte planten voor het raam. Ik begon rustig met de een graslelie en een sanseveria. Al snel volgden de crassula en de pilea. (Ja ook ik ging  voor gaas :). Wat deze planten met elkaar gemeen hebben is dat ze makkelijk te vermeerderen zijn. Gisteren heb ik de kraamkamer ingericht.


De pilea overheerst. De plant die ik gekocht had, had inmiddels al een paar uit de kluiten gewassen kinders. (zelfs de stekken krijgen alweer kleintjes)

Van de crassula waren een aantal blaadjes afgebroken tijdens het in de pot zetten. Deze had ik in de aarde gelegd bij de sanseveria waar ze vrijwel zonder water worteltjes begonnen te krijgen. Inmiddels beginnen ze zelfs al kleine plantjes te ontwikkelen.


Met het vrij maken van de plank kwam ik nog een wietzaadje tegen. Die had vorig jaar gescoord en was ik alweer vergeten maar nu ik hem weer tegenkwam heb ik hem gezaaid. Het heeft iets "spannends" en dat vind ik leuk. Benieuwd of het iets worden gaat.


Voor de kleintjes van de graslelie ben ik nog in beraad. Ik ben iets aan het maken waardoor de stekjes hangen kunnen maar weet nog niet of dat een succes zal zijn. Voorlopig staan er 2 teststekjes in de kraamkamer (het kleintje niet meegeteld). 1 op water en 1 op aarde. 


En nu goed verzorgen en hopen dat ik toch groene vingers heb. 

Wat een weertje hè! Geniet ervan en fijn weekend Xx