dinsdag 20 september 2016

Dag zomer hallo herfst

Vandaag was het de laatste zomerdag. Nu moet ze weer plaats maken voor de herfst. PriePraat vindt dat maar niks. Maar ik zie daar wel weer een mooie periode in. Nee niet als het waait en regent en de bladeren je om de oren vliegen (hoewel dat ook wel zijn charmes heeft :) maar in de herfst kleuren de bladeren zo mooi van groen, rood, geel bruin, groeien er weer de nodige vruchten aan de bomen en is het weer paddenstoelentijd. Prachtig toch?!


We waren in Oldenzaal bij de moeder van BB en vlakbij hebben ze een prachtig park. Voorheen kwam PriePraat daar vaak om te wandelen met de hond maar nu de hond er niet meer is, is de noodzaak (of het excuus) er niet meer. Vandaag was ik het excuus ;) Bij het binnenkomen van het park klonk er al een hoop geritsel in het groen... Wie wat waar?!


Oooh kijk, een eekhoorntje!! Het waren er zelfs twee. Snel verstoppen voor de nieuwsgierige voorbijgangers. Verder het park in dan. Op zoek naar al die vruchten die alweer van de bomen vallen. Auw wat valt daar op mijn hoofd!Ah haha, het zijn beukennootjes. Wauw wat veel! De eekhoorntjes kunnen hier hun lol op. 
Gelukkig kreeg ik deze kastanje niet op mijn hoofd. Die komt veel harder aan. Helemaal met die stekels op zijn schil.


Eikels liggen er ook al volop. Hier houd ik een eikel met een knoppergal vast. Daar zal in mei een knoppergalwesp uit komen. Ik wilde hem bewaren omdat ik het er zo leuk uit vind zien maar dat heb ik maar niet gedaan. Brrr griezelbeestje.


Hmmmmmm hazelnoten. Wat jammer dat ik geen tasje bij me had. Kijk eens wat een berg. Ook al zo'n mooi omhulsel. 


Hier de tamme kastanje. Daar klim ik even de boom voor in. Ohoh ik verlies mijn evenwicht. Blijven lachen alsof er niets aan de hand is. AAAAAAAH PLOF!


Deze ken je vast ook wel. De plataan. Die vind ik er erg stoer uit zien met zijn 'camouflage' stam. Dat komt doordat het schors er deels vanaf valt. Aan de takken groeien meerdere 'bloembolletjes'. Ik heb er 1 op mijn schoot liggen.


Hé wat maf. Een hele verzameling appels onder een struik. Wie zou dat gedaan hebben? Mens of dier. Ik zou het niet weten.


Ah kijk en ook nog een paddenstoel gevonden. Die waren nog erg schaars. Daar moet weer wat regen voor vallen. Ze mogen wel opschieten want volgende week is er in Neerijnen al een paddenstoelenwandeling.


Deze kende ik nog niet. Het deed me denken aan hop dus googlede ik op hopboom en zie daar. Lang leve het internet. Het is de hopbeuk en dit zijn de katjes.


Leuk allemaal hè? Wie zegt er dat de herfst niet leuk is... Ik heb echt genoten van mijn wandelingetje door het park. 


Dat vraagt om herhaling. Kom maar op met die herfst. Ik hoor de Amerongse bossen al roepen!