maandag 14 oktober 2019

Verslaafd

En dan opeens ben je een junk. Nee, niet van verdovende middelen (hoewel het wel een prettige verdovende werking heeft). Ik ben verslaafd aan het maken van junk journals. Een junk journal junk :) Het kwam al eerder op mijn pad met het boek van Arne & Carlos (Ik máakte er zelfs 4. - Althans dat poogde ik - inmiddels weet ik beter *klik*;) en dat was ik allang weer vergeten.  Maar toen ik afgelopen zomer (aangevuurd door mijn kennismaking met het altered book) met de nodige omzwervingen bij het YouTube kanaal van Nik the Booksmith terecht kwam en haar prachtige creaties zag ging er een “nieuwe” wereld voor me open en was ik verk(n)ocht.Een junk journal is een zelfgemaakt boek van bestaand papier. Bijvoorbeeld oude boeken, tijdschriften, brochures, folders maar ook papieren zakken, enveloppen, pakpapier en wat je verder nog bij je "oud papier" hebt liggen. Ook stof, kant en lint kan worden gebruikt voor de kaft en/of ter verfraaiing van het geheel. 
Nu had ik vanaf het ontstaan van het tijdschrift Flow een enorme stapel Flows opgespaard en leek het mij wel leuk om daar een junk journal van te maken. Het maken van een echte junk journal bleek echter nog een stap te ver voor deze pietje precies dus werd het een boek. Sterker nog, het werden 3 boeken want in ruim 10 jaar Flow zit wel erg veel leuk materiaal.
Ik maakte 3 covers en 12 signatures per boek en naaide deze met de pamphlet stitch in de covers vast. Zijn ze niet prachtig geworden!? En wees eerlijk met Flow kun je ook geen junk maken toch?!