dinsdag 30 juni 2015

The making of RoosjeMijnOp de site van RoosjeMijn is het een vrolijke boel. Nog vrolijker wordt het natuurlijk met vriendinnetjes. Nou wil RoosjeMijn natuurlijk met iedereen vriendinnen worden maar ze vindt het  ook wel heel leuk om veel "RoosjeMjn-vriendinnetjes" te hebben. Daarom hieronder een Making of van ... 

Je hebt nodig: (als je op het vetgetypte artikel klikt kom je gelijk bij mijn favoriete webshop Hip Haakwerk :)

  • Een haaknaald nr 3
  • 1 bol Catania nr 263 (soft apricot) of nr 267 (flesh) voor het poppetje,
  • 1 bol Lammy Victory nr. 110 donkerbruin of Lammy Victory nr. 018 donkergeel voor de haren (ik gebruik deze katoenachtige acryl omdat de haartje hierdoor luchtiger blijven en niet aan elkaar gaan kleven)
  • 1 bol roze voor het mondje en evt. onderbroekje
  • Veiligheidsoogjes  10 mm in de gewenste kleur
  • 3 stuks Pijpenrager 30 cm lengte wit per stuk
  • Vulmateriaal 
  • Borduurnaald stompe punt voor het in elkaar zetten en het mondje erop te borduren.


1. Begin met de beentjes.


(Je kunt er ook voor kiezen om er met een andere kleur een onderbroek in te haken. Maak de beentjes dan 25 ribbels en hecht aan het begin van de 26e ribbel de groene draad aan).


Verder met het lijfje: Beginnend met 26 steken worden er aan de zijkant elke keer 2 steken geminderd (dus 4 per ronde).


De armpjes:


Naai de armpjes zo hoog mogelijk aan het lijfje vast. Haal de uitstekende draadjes van handjes en voetjes naar binnen en trek zo de openingen dicht. Werk overige draadjes weg.

Nu het Hoofdje:Het hoofdje maak je dicht met een rondje in de kleur van het haar. Maar doe eerst de haartjes, alvorens het hoofdje te vullen anders komt de vulling mee.


De haren:

Zelf heb ik voor de haren draden geknipt van ca 35 cm. Dubbelgevouwen komen ze dan om en nabij de voetjes. Later kan het op de gewenst lengte geknipt worden.

Begin met de haren voor de zijkant en achterkant. Naai vervolgens het bruine kapje op het hoofdje. Houd een opening aan de achterkant. Vul het hoofdje en maak het volledig vast. Bevestig nu de haren langs de bovenrand voorkant.


Bind daarna de haren samen in een vrolijke paardenstaart en knip het haar op de gewenste lengte.  Klaar is ...


Ennuh... Laat je me weten, hoe ze gaat heten?