maandag 21 oktober 2019

Vriendschap

Dinsdag 15 oktober was een dag waar ik al een tijdje naar uitkeek. Ik ken Ageeth van haar mooie blog Ogenzalf en van de prachtige post die zij maakt. Ook in de periode dat ik niet of nauwelijks aanwezig was op internet hield zij ons contact in stand. Sterker nog, ze stelde voor een keer af te spreken en kwam met het leuke idee om naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen te gaan.


We hadden al een paar keer een datum geprikt maar deze werd telkens door de weersvoorspellingen vooruit geschoven. Omdat het museum na 27 oktober zijn deuren sluit tot februari 2020 besloten we het erop te wagen en zo werd 15 oktober een geslaagde eerste ontmoeting. Ik vertrok met regen van huis maar naarmate ik dichterbij mijn bestemming kwam klaarde het weer op. De rit was puur genieten van het mooie Hollandse landschap richting de polder en langs het IJsselmeer. 
Na een lekker bakje thee en een uitruil van cadeautjes gingen we op pad. We reden naar het entreepaviljoen in Enkhuizen en namen daar de veerboot naar het buitenmuseum. We genoten van een gezellige en smakelijke lunch en daarna liepen we het “Zuiderzeedorp” in waar meer dan 140 historische gebouwtjes uit de omgeving van de voormalige Zuiderzee je terugbrengen in de sfeer van vroeger. We zagen een ouderwetse apotheek, oude huisjes die je een indruk geven van het leven toen, oude ambachten en het oude postkantoor. Vergis ik mij of werden we daar allebei even √©xtra blij van? Post heeft onze online vriendschap immers persoonlijker gemaakt.Na het buitenmuseum bekeken we nog de tentoonstellingen in het binnenmuseum en op weg naar de uitgang sloten we af met koffie / thee en heerlijk appelgebak om daarna weer met de boot naar de auto gebracht te worden. 


Dankjewel Ageeth, voor deze gezellige dag die het mooie van de online wereld benadrukte, het ontstaan van een fijne vriendschap!