vrijdag 21 augustus 2015

verenverzameling

Als ik het zo zie, is het weer de tijd dat de vogels hun veren laten vallen. Ze liggen massaal voor het oprapen en als een magneet word ik erdoor aangetrokken. Geen wandeling zonder veren rapen. Of het nou een wandelingetje is naar de supermarkt of dat ik er speciaal voor op pad ga. Er steken bij thuiskomst altijd wel weer een paar veren uit mijn borstzak. Inmiddels is het een flinke verzameling geworden. 


Van de week ben ik de overvol rakende doos eens door gaan kijken. Natuurlijk zitten er een heleboel dubbele tussen maar elke veer die ik zie liggen bezorgt me een vreugdesprongetje en tja, dan raap ik 'm toch weer op.

Het veertje van de Vlaamse gaai voelt altijd weer als de hoofdprijs. 

Geïnspireerd door het herbarium heb ik er eindelijk iets mee gedaan. Van een bankafschriften mapje heb ik een verenverzamelmapje gemaakt. Gewoon leuk voor de heb. Van sommige veren weet ik bij welke vogel ze horen en van sommige denk ik het te weten. Van sommige veren heb ik geen flauw idee.
Zoals van onderstaande foto. Wie het weet mag het zeggen :)

De veer links heeft een mooie groene gloed.

 Het 1e en 4e veertje zijn denk ik van de ekster. 

Echt geen idee. De rechter veer komt uit "het vrije veld"

Deze zou van een meeuw-achtige kunnen zijn...

???

Ik denk de merel.

Een meeuw?

De ekster

Nog meer van de ekster

Veren van de Gans. Hè hè, dat weet ik zeker want ik vond ze langs het Amsterdam Rijnkanaal waar ik de ganzen net "betrapt" had :) 

Nog meer Gans. 

Ekster of Kauw?

Ekster of duif?

Duif?

Turkse tortel

Houtduif

Turkse tortel

De kauw

Ach, duif, meeuw, kauw, merel, gans, eend, ekster... Ze bezorgen me allemaal dat sprongetje en als ik een veertje vind van de Vlaamse gaai spring ik nog iets hoger :)