maandag 20 juni 2016

RoosjeMijn 2.0Toen ik 8 was verhuisden we van het westen naar de Betuwe. Ver weg van opa en oma. Of dat de reden is dat we zo weinig met elkaar gedaan hebben weet ik niet maar inmiddels zelf oma weet ik wel dat ik het heel jammer vind dat het zo gelopen is. Daardoor ontstond bij mij het idee over een poppetje met de naam Rozemarijn, beter bekend als RoosjeMijn. Ik ging aan de slag, deed er heel lang over om de perfecte RoosjeMijn te maken, bouwde een huis voor haar en ging met haar bloggen.

In de loop van de tijd is er al heel wat afgeknutseld maar zoals ik het oorspronkelijk bedacht had is het tot nu toe nog niet van de grond gekomen. Ik heb zelfs overwogen om er maar mee te stoppen. Maar het blijft knagen. Het idee wil niet uit mijn hoofd. Het is te leuk. Namelijk één en al verbindend. Met kinderen in de hoofdrol, leuke dingen doen met oma, opa, vader, moeder, vriendjes en vriendinnetjes. Creatief en educatief.

Hoewel het misschien meer bij de vroegere tijd past en de interesse van kinderen tegenwoordig meer ligt bij het spelen van computergames, eigen websites hebben en youtubefilmpjes maken, ga ik het nu toch gewoon doen. Met elkaar en voor elkaar. Haken, breien, naaien, borduren, figuurzagen, timmeren en verbinden.

Inmiddels is RoosjeMijn mijn beste vriendinnetje en we hebben de draad weer opgepakt. Onder de tag 'The making of RoosjeMijn' bouwen we hier verder aan haar wereld en richting haar nieuwe blog 'De wereld van RoosjeMijn'.Met míjn oma borduurde ik de kruissteek op zakdoekjes en als het aan mij ligt wordt de lijst voor mijn kleinkinderen veel langer. Heb jij ook leuke dingen van je oma geleerd?

11 opmerkingen:

 1. Bloemennamen, planten verzorgen, 7kes leggen (kaartspel), kruiswoordpuzzels, naaien,....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mij heb ik van mijn Beppe (= Fries voor oma) het breien geleerd! :-)
  En het koekrecept van mijn andere Beppe bak ik nog regelmatig. Mooi toch, de lijnen blijven door lopen in de geschiedenis!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een creatieve en smakelijke herinnering. Nu ben ik (als smulpaap) wel nieuwsgierig geworden naar de koekjes.

   Verwijderen
 3. Ik had 2 totaal verschillende oma's.....De nette oma van haar leerde ik de liefde voor de natuur en de liefde voor mooie oude spulletjes. De andere oma was een boefje van haar leerde ik de humor, koekjes bietsen en jezelf zijn.
  Leuk je weer te lezen!
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk hoe je zo 2 hele verschillende oma's kan hebben hè met allebei hun fijne herinneringen.

   Verwijderen
 4. Ik zag mijn oma weinig en was in mijn ogen heel erg oud, ze werd ook heel erg oud( 95).
  Maar ze was lief en betrokken. Als ik erop terug kijk heb ik van haar geleerd hoe ik nu oma mag zijn.
  Met warme groet Manon

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een echte oma en een goed voorbeeld dus. Ja oma's lijken heel oud tot je zelf zo oud bent :)

   Verwijderen
 5. Daar heb ik een dagje over nagedacht. De oma naar wie ik vernoemd ben was een zorger, o.a. met lekkers, eten. Dat doe ik nu ook. Maar misschien is dat ook de manier waarop we ons kunnen uiten als mens met Asperger. Want ik denk te weten dat zij het ook had. En verbinden is dan moeilijk. Ik vind het mooi je doel of eigenlijk je weg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat mooi dat je het met je goede zorgen doet. Wat ook heel erg verbindend kan zijn. Net als je fijne blog overigens,

   Verwijderen
 6. Ik denk dat ik mijn voorliefde voor 'ouderwetse' recepten van mijn oma heb; stoofpeertjes, stoofvlees, dat soort dingen. En oma breide erop los :-))) Ik kan me alleen niet herinneren wie me heeft leren breien; mama, oma of school :-) Oma was/is ook dol op kaarten (pesten, jokeren) en yahtzee. Mijn andere oma was zacht, verlegen en zorgzaam, maar we hebben niet veel samen gedaan.
  Goede dat je je ideeën voor RoosjeMijn verder op gaat pakken! Heel veel succes, houd vol!
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen