maandag 12 oktober 2015

Van onderen!

Het is weer walnotentijd. Noten rapen, het heeft iets. Ik herinner mij nog van lang geleden dat we ze gingen rapen in Beesd. De noten zullen inmiddels wel gevallen zijn. Voor zover ze de kans kregen om te vallen. Laatst stond er al een artikel in de lokale krant dat het 'noten knuppelen' in het stadje Buren niet is toegestaan.  Zelf zag ik ook zo'n noten knuppelaar. Het haalt de romantiek er wel van af. Een boom die afgetuigd wordt om de noten te bemachtigen voor ze er zelf klaar voor zijn. 


Wel geniet ik van de kauwen die al snetterend strijd leveren met de harde doppen van de noten. De slimmeriken hebben ontdekt dat als je ze van hoog uit de lucht of van een dak laat stuiteren de noten openbarsten en de heerlijke noot zichtbaar wordt. 


Dus hoor je ze snetteren kijk dan even omhoog. Het kan zijn dat ze roepen: 

Van ondereeeeen! :)

9 opmerkingen:

 1. Da's straf! Dat heb ik nog niet gezien...bij ons zijn het de eekhoorns die de noten komen pikken... en ze laten er geen enkele over! Maar het is hen gegund...ze zijn zo schattig!
  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat lijkt me ook een prachtig gezicht. Maar de "woedende" kauwen vind ik ook wel erg leuk.

   Verwijderen
 2. Vandaaaaar!! Wij werden laatst na een hoop kabaal bekogeld met walnoten; had ik tien jouw 'ondertiteling' maar gehad... Nu hadden we het idee dat ze het specifiek op ons gemunt hadden :-)))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Karen en ik zijn allebei al net kunnen ontsnappen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig! Ik krijg al een beetje zin in Kerst geloof ik.

  BeantwoordenVerwijderen