dinsdag 5 januari 2016

Een gevalletje 'JIJ' en 'WIJ'

Gewapend met een kronkeltak en een tas vol haakkatoen ging ik vandaag weer naar de Tuinderij. Als 'assistent-tuinder' is het daar reuze gezellig en draag ik graag mijn steentje bij.  RoosjeMijn wilde het daar ook wel eens zien dus ze ging deze keer gezellig met me mee.


Je snapt het al, dat werd konijnen voeren...


...kennismaken met mevrouw kip...


... en ezel Suus aaien (dat werd wel erg spannend want Suus wilde haar welkom kussen en als je het grootte verschil ziet kun je je vast voorstellen dat het zweet haar even uitbrak :)


Ondertussen veranderde de stemming bij de tuinders in het hommelhuis van gezellig in opgewonden. RoosjeMijn had niks in de gaten. Die klom in een boom, stapte op een schommel en gluurde in de pipowagen of daar ook nog iets te beleven viel.


Wat was er nou aan de hand? De boerin had 2 weken geleden een aalscholver van een nare dood gered en werd nu gevraagd of ze erbij wilde zijn als de vogel weer werd uitgezet. Natuurlijk wilde ze dat en de tuinders wilden mee. RoosjeMijjjjjjn!!!! we moeten weg!!! En zo reden we met 2 auto's naar het Eiland van Maurik.


Wat ze nog niet wist was dat TV Gelderland er ook bij zou zijn. Ze hadden een opname gemaakt bij Vogelopvang de Regenboog waar de aalscholver weer op krachten was gekomen. Stoer als ze is vroeg ze aan de presentatrice Angelique Kr├╝ger of ze met haar op de foto wilde. Kijk nou wat een spontane reactie van Angelique :)

De hele middag hoorde ik haar roepen. Ik word beroemd! Ik word beroemd! Ik kon het nog even niet over mijn hart verkrijgen haar te zeggen dat de foto niet op de tv komt. Dus probeer ik het maar zo. Misschien kan ik haar via mijn blog beroemd maken ;)

5 opmerkingen:

 1. Tuurlijk wordt ze beroemd, insturen naar Angelique en de rest volgt van zelf roept de stuiterende boerin hahaha
  Wat een ochtend!
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heee, daar is de beroemde en dappere RoosjeMijn!
  Leuke presentatrice trouwens, maar niet zo leuk als jij hoor RoosjeMijn ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om Roosjemijn op de boerderij/tuinderij te zien ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat beleef jij toch leuke avonturen Roosjemijn. Lekker in de natuur bezig op takken klimmen. Kippen konijnen (deze heb ik ook in mijn tuin) en ezel aaien deze heb ik niet maar heb wel een paard. Heb je al wel eens op een paard gezeten?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Allemaal zo mooi! Jullie zijn geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen