vrijdag 12 augustus 2016

Natuurverzamelaar

Vandaag liepen we voor de weekboodschappen naar de lokale supermarkt in het dorp. Bij mooi weer heeft dat altijd de voorkeur boven de auto. (Het voordeel van een man op een scootmobiel is dat die helemaal afgeladen kan worden met volle tassen en dat je zelf dus niets hoeft te dragen ;)  Tijdens zulke loopjes ligt mijn aandacht vooral bij wat me voor de voeten komt. Dan ben ik een soort straatjutter.


Meestal blijft het beperkt tot veren. Daarvan maakte ik al een heel verenboek. Dit jaar raap ik ze niet meer massaal op en wat ik opraap stop ik in het bijenhotelletje wat ik kocht bij Tuinderij Ganzert. Elke keer als ik het zie staan bij de achterdeur word ik er blij van. (Bij deze beloof ik de bijen plechtig dat ik het inpikken van hun hotel volgend seizoen dubbel en dwars goed zal maken)


Vandaag vond ik dit blad... ????? Huh, midden op straat en het kan er niet lang gelegen hebben. Deze had ik nog niet in mijn herbarium dus ik heb hem te drogen gelegd tussen een boek. (Er stond ook een vrachtwagen met draaiende motor. Oke, mijn fantasie slaat op hol). 
Al weken loop ik te azen op zaden van stokrozen en toen ik de donkerrode zag staan met zaaiklare zaadbollen kon ik het niet laten. Deze gaan binnenkort de grond in. Ook vond ik een halve schaal van een net uitgekomen eitje. Die gaat in mijn nog te maken "natuurkastje" waar misschien ook het gedroogde kikkertje in gaat maar dat weet ik niet zeker want daar krijg ik toch wel de kriebels van. 


Over natuurkastje gesproken. Wat ook zeker in het natuurkastje komt zijn deze uilenveertjes en deze kleine braakbal die ik van Esther kreeg. Zo tof! En met een beetje geluk kan mijn zus me nog wat schalen en veertjes van de zwaluw bezorgen. 

Ja, ik moet gauw op zoek naar een geschikt (buiten)kastje! In de tussentijd verzamel ik vrolijk verder met wat me nog voor de voeten komt.

7 opmerkingen:

 1. Leuk zo'n natuurkastje ben heel benieuwd! Heb ook nog zaden van de paarse (wilde) Lupine voor je :) van het landgoed huize wiel ;)
  En als ik hier nog bijzondere veren tegen kom zal ik aan je denken!
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veertjes en zaden graag! De vogels en hommels beginnen het hier al aardig naar de zin te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Struinen is heerlijk en wat een uiteenlopende vondsten! Ik vind de gedroogde kikker prachtig en macaber tegelijk.
  Wil je een paar zaadbollen van onze 'zwarte' stokrozen? En ik heb lichtgele. De rest heeft kleuren tussen wit en rose-rood.
  Ik ben ook nieuwsgierig naar je natuurkastje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat had ik ook met het kikkertje dus toch maar meegenomen. Als het goed is zit het zaad de zwarte stokroos inmiddels in de grond dank je voor het aanbod :)

   Verwijderen
 4. Wat een schatten zeg!
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen