dinsdag 16 augustus 2016

Pontje pontje

Gisteravond werd PriePraat door Espiratie uitgedaagd om tijdens een Pontje Pontje wandeling de zon op te zien komen. De zon op zien komen!? Dan moet je toch aardig vroeg je bed uit! Vroeg op, ongetraind... Ik zag de aarzeling. "Kom op" zei ik. "Je hebt het er zo vaak over, dit is je kans." "Goed" zei ze "maar dan moet jij wel mee." Oei, vroeg op, ongetraind... maar ja, nu wilde ik mij natuurlijk niet laten kennen dus toen vanmorgen de wekker om 05.30 uur afliep wreef ik gelijk de slaap uit mijn ogen. Klaar voor de uitdaging! 
13 kilometer daar draai ik mijn hand niet voor om ;)


De wandeling begon bij mijn huis. Vandaar liepen we naar de pont van Eck en Wiel waar Ludka en Elo zich bij ons voegden. Dat had Esther zo bedacht omdat we dan richting de zonsopkomst wandelden. Het was al aardig licht maar nog zonder zon en opeens piepte hij aan de horizon omhoog. Zo mooi. 


Toen ik een gezellig babbeltje wilde maken met Elo bleek hij meer van het lol maken te zijn en met lol maken bedoelde hij inzepen. Gelukkig was daar de hand van Ester die mij van deze inzeepbeurt redde! 


Na een paar kilometer op de dijk kwamen we bij de pont van Ingen naar Elst. Je vaart dan van de provincie Gelderland naar de provincie Utrecht. Wat een imposante scheepsketting ligt daar. Schip ahoi!! 


Aan de overkant liepen we via Elst naar Amerongen. Eerst langs de weg en daarna door een bosachtig gebied. Tot we uiteindelijk bij kasteel Amerongen uitkwamen. Zou daar mijn prins op het witte paard wonen?


Vandaar kwamen we op de veerweg naar het pontje Amerongen Eck en Wiel. We hadden er al zo'n 10 km op zitten toen. Wat een eind hè!? Ik begon het wel te voelen een PriePraat volgens mij ook. Hier namen we weer afscheid van Ludka en Elo. Tijd om even uit te rusten op de boeg. Land in ziiicht!


Ik voelde mijn spieren gelijk opstijven dus hoe het morgen, of erger nog overmorgen gaat zijn... Maar Ludka gaf me de tip om te gaan liggen met de benen omhoog (en een flesje bier voor het spierherstel) dat liggen heb ik gedaan dat biertje heb ik maar overgeslagen en ik geloof echt dat het werkt!

3 uur en 13 kilometer. Het was een heel eind maar wel een heerlijk begin van de dag en zeker voor herhaling vatbaar. 

8 opmerkingen:

 1. Yihaaaa je gaat nog een keer mee, top!!
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed bezig en het is dan nog zo lekker rustig :)
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed gedaan saampjes!
  En wij kunnen zonder spierpijn genieten van prachtige foto's! :-))
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O, wat zullen jullie moe en stijf zijn!
  Wat een heerlijke ervaring..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een geweldige wandeling samen, zo'n leuk idee ook.
  En je staat weer prachtig op de foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk verslagje!! Wij vonden het geweldig. Tot snel. Ludka en Elo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij ook, in voor de herhaling. Groetjes RoosjeMijn en Nicole

   Verwijderen