dinsdag 11 april 2017

Als je echt kijkt, zie je zoveel meer

De berm van de pont naar ons dorp straalt je weer geel tegemoet. Hij staat vol met raapzaad. Het wakkerde mij aan om op bloemenjacht te gaan voor een nieuw herbarium idee. 


Ik dacht thuis te komen met een takje raapzaad, de pinksterbloem en nog een paar hieronder genoemde bloemen. Maar de buit werd groter.


De paarse en witte dovenetel was me namelijk nog niet opgevallen en ging ook mee


De paardenbloem had ik wel al gezien. Die staat ook in mijn grasveldje aan de voorkant van ons huis. Net als het madeliefje en hondsdraf.


Maar de grote ereprijs had ik nog niet gezien. Daar moet je ook wel echt naar zoeken want hoewel hij groot heet vind ik het maar een inieminie plantje.


Fluitekruid had ik wel al gezien en tot mijn verrassing stuitte ik onderweg naar huis op deze plant uit de wolfsmelk familie. 


Leuk is het te ontdekken dat er zoveel meer te zien is als je maar goed kijkt. 


Zoals vogelmuur, de kleine veldkers (denk ik) en het herderstasje.


Inmiddels zitten alle plantjes alweer in de bloemenpers. Spannend toch wel want mooi drogen is een kunst. Gelukkig is wat ik ermee van plan ben een meer jaren plan :)

8 opmerkingen:

 1. Ga je een herbarium aanleggen? Wat bloeit er al veel! Ik had hier al wel een veld vol ereprijs gezien, maar ik weet niet of het grote of kleine prijzen waren :-)
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grappig. Tot gister zag ik hooguit hier en daar een eenzaam plantje en dacht dat dat het was maar nu jij het over een veld had zag ik vandaag in het gazon van mijn ouders opeens een hele groep.

   Verwijderen
 2. En we hoeven alleen maar de deur uit voor dit feest.
  Ik lag zondag in de zon in de tuin, bijna met mijn neus in het gras en zag ook zoveel soorten <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zalig!! Al die bloemetjes doen me denken aan mijn kindertijd, toen we uren buiten speelden in de wei of in het bos en daar ook alle bloemetjes verzamelden en thuis gingen opzoeken hoe ze heetten.
  Ik geniet er ook zo van om ze gewoon te ontdekken tijdens een wandeling en dan nog steeds, na al die jaren, de naam nog te weten.
  Succes met je herbarium! Al dat 'onkruid' is gewoon fantastisch!
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn dat wij mogen mee ontdekken! Het idee van een herbarium is echt leuk! Ik weet niet of ik er geduld voor zou hebben. En trouwens, ik zie bloemetjes toch liever op de plek waar ze groeien!! ;-) Die foto met die gele raapzaad is erg geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een bloemenpracht! En meteen wat geleerd, dankjewel!
  Liefs,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Inderdaad we nemen er niet altijd de tijd voor maar het is zeker de moeite waard om dat af en toe toch eens te doen.

  BeantwoordenVerwijderen