woensdag 26 april 2017

Geduld

is een schone zaak. Maar is het gebrek aan geduld of een gevoel van gebrek aan tijd. Voor de foto's bij dit bericht was geen geduld nodig. Dat was puur mazzel. Op de juiste plek, op het juiste moment. Mijn uitzicht vanaf mijn werkplek.


Het heeft wel even geduurd voordat ze kwamen. Een kwestie van geduld en de weigering de uitgebloeide kaardebol te verwijderen.


Maar terwijl ik bezig ben met het maken van het boek word ik ongeduldig en kan ik niet wachten tot het af is. Gulzig naar de volgende creatieve bezigheid. Zal ik dan gaan breien, haken, weven, macrameeën, handletteren, figuurzagen, ramen lappen... 


Als ik er zo over nadenk heb ik aan geduld denk ik geen gebrek. Bij mijn vroegere baan werd ik geroemd om mijn geduld bij het overbrengen van kennis. Misschien wil ik gewoon teveel. Nee beter, ik wil gewoon veel. Tja en daar is tijd voor nodig (en geduld.) En aangezien ik van plan ben 100 te worden heb ik tijd zat!

Omdat het vandaag prima binnenzit weer is ga ik verder aan mijn (plak)boek. Voor het resultaat het boek en mijn  volgende maaksels zullen jullie nog even geduld moeten hebben ;)

9 opmerkingen:

 1. Energie en zin te over om veel te doen maar ja de tijd hè Ik herken het wel. De foto's zijn mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een parchtige foto's, dit geduld is zeker beloond..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hihi. Geduld is moeilijk en véél willen ook. Maar zo herkenbaar.
  Super dat de vogels kunnen komen eten daar, ze lijken wel uitgehongerd in deze periode hé. Het eten dat ik 's ochtends buiten strooi, is nog voor de middag alweer opgegeten. Welke vogels zijn het eigenlijk, op jouw foto's? Ik herken ze niet meteen.
  Succes nog met je boek en andere creatieve dingen!
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad een puttertje zoals Ageeth al zei. Ook wel distelvink genoemd. Ze hebben ook een prachtig rood kopje. En dank je. 2 boeken zijn inmiddels af.

   Verwijderen
 4. Wat zijn ze mooi, de putters en de kaardebollen. En je foto's!! Ik waardeer de natuur in alle facetten ook steeds meer. Dus ook de kaardebollen die steeds droger worden en de tuin tot in de lente sieren. Een vriendin heeft een inheemse tuin en door haar leer ik ook anders kijken. Bijvoorbeeld dat vlinders eitjes leggen in pinksterbloemen. Ons gras wordt in het voorjaar dus pas laat voor het eerst gemaaid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat van de vlinders en de pinksterbloem wist ik niet. Bijzonder! Helaas kan ik het gras niet zolang laten staan gezien het straatbeeld. Verderop in de straat is nog niet gemaaid en dat ziet er wel erg woest uit :)

   Verwijderen
 5. Nou, dat ramen lappen zou niet eens in mijn lijstje voorkomen... oeps! :-)))
  Zo leuk, je foto's van de vogeltjes, die hebben het er ook maar druk mee. Bijzonder hè; er zijn mensen die niet weten wat te doen met hun tijd. Ik kan het me gelukkig (ook) niet voorstellen. Zij hebben waarschijnlijk wél een keurig opgeruimd huis... hmmm...

  BeantwoordenVerwijderen