donderdag 1 juni 2017

Genieten maar zo

Wat een heerlijke dag was het vandaag. Meest  van de tijd heb ik met mijn handen in de aarde gezeten. Na planten voor binnen en buiten te hebben gehaald bij het tuincentrum heb ik het hier weer leuker gemaakt. Ik krijg helemaal de smaak te pakken. De nep Cyclamen gingen eruit. Die kocht ik als geintje maar ze bleven zo'n 7 jaar staan. Best gênant. Eerst als omaplant in ons seniorenhuisje en later omdat de kat er niet van zou eten. Maar nu Floris er sinds kort toch zijn tanden in zet werd het hoog tijd afscheid van ze te nemen. 


Dus vandaag kwamen ze dan eindelijk. De cactussen. Eigenlijk wil ik ze in berkenbastpotten. Ik heb gekeken voor een alternatief maar kon niks vinden. Tot ik de zo geliefde potten heb zitten ze in de Keulse potten waar de cyclamen in stonden. Wie weet voor de volgende 7 jaar ;)


Het kastje waar ze op staan schreef ik al eerder over. Het is een set van 2. Ik wilde ze graag opknappen om in de woonkamer te zetten en was begonnen met het afbranden van de verf. Helaas ruiken ze nogal muf en de tip om er koffie in te zetten om de geur te verdrijven werkt niet. Inmiddels ruiken ze naar muffe koffie. Nu heb ik ze buiten gezet onder het afdak en ga ik weer verder met opknappen.

Hé wat ben ik lekker bezig. Hoera voor vandaag, hoera voor het heerlijke weer!

5 opmerkingen:

 1. Dat klinkt inderdaad als lekker genieten. De Keulse potten staan ook mooi hoor. Wat mij betreft niks mis mee. Mooie oranje kan zie ik daar staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk, ik geniet mee :-)
  Prachtig, die Keulse potten!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Superleuk!! En wat dan nog, als ze 7 jaar zo blijven staan, ik vind het mooi! En wat een vrolijk einde van je blogpost :-)
  PS: Voor die muffe geur... ik gebruik een beetje waspoeder. Zo heb ik onze auto ook weer wat frisser doen ruiken. Gewoon een beetje in een potje (of los) er in leggen. Het absorbeert geuren.
  En alles wassen met azijn, dat zou ook kunnen helpen.
  Fijn weekend, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach, de cyclamen waren in ieder geval nog mooi fris van kleur :-)))
  Hoop dat de muffe geur wegtrekt. Het zou toch niet een teken van een beestje zijn??
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen