vrijdag 1 december 2017

Help mijn vrouw is klusser!

Ik zag het hem denken terwijl er 3 dagen op de bank een makkelijke snelle hap gegeten moest worden. Aanrecht en eettafel waren namelijk gevuld met de inhoud van de keukenkastjes die (n.a.v. de make-over) grondig onderhanden werden genomen. Weg saai wit, welkom retrostyle


Het kostte wat moeite om tot een definitieve keuze te komen. Het begon met de zoektocht naar ouderwets kastpapier en de zucht van frustratie dat dat niet meer bestaat. Al zoekend naar mooie keukens en accessoires  stuitte ik op de (dure) spullen van Orla Kiely en al eerder bevangen door haar patronen was er geen weg meer terug. En zo werd het Multi Acorn Spot- saffron behang en plakfolie met linnenlook (ik zeg jute). 

Weg rommel, hallo mooie rest. 


De achterwanden beplakte ik met de folie en de planken met het behang. Om te voorkomen dat het behang snel lelijk wordt legde ik daar weer doorzichtig tafelzeil overheen. 
Ook de lades kregen een mooie jute bodem en hoe leuk is het om te eten van een tafelkleed wat doet denken aan het oude formica tafelblad en gezellige onderzetters. (De vis is een creatie van mijn opa - zo prachtig)


En wat voor servies?? Al jaren staat er een boerenbont servies in de kast. Tot op de dag van vandaag worden alleen de schaaltjes en een melkkannetje voor de jus gebruikt. Is dat omdat ik het mooi wil houden of omdat ik zo verknocht ben aan mijn 20 jaar geleden bij de Xenos in Zutphen gekochte Russisch aardewerk. 


De huis make-over begint nu echt vorm te krijgen. Nog een paar kleine details. Nog even en dan ben ík aan de beurt... maar of dat gaat lukken? Dat zou wel eens net zo kunnen gaan als het al jaren gaat met het oude servies ;)

Gezellig weekend allemaal!

5 opmerkingen:

 1. Weer zo'n hilarische, interesse opwekkende blogtitel!
  Goed bezig Nicole. Dat moet heerlijk zijn, je huis zo door te werken en alles netjes, schoon en nog meer naar je zin maken.
  Ik vind de onderzetter van je opa prachtig en wat een mooi (dagelijks?) aandenken. De rest is prachtig sentiment voor mij en ook geheel naar mijn zin, X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha, je bent lekker bezig! Geweldig wat je allemaal doet en wat mooi, die vis, echt geweldig!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, ik krijg allerlei herinneringen door je foto's!! De print op het koffieservies dat mama vroeger had, met oranje en bruin, leek op de figuurtjes op het behang dat jij gebruikt. En de formica... van zo'n tafel heb ik véél boterhammekes met choco gegeten... Geweldig! Ik heb die tafel hier nog staan in de schuur... De poten vallen er onderuit en het blad is echt stuk aan de randen... maar misschien kunnen we dat toch nog repareren. Nu ik jouw foto's zie, krijg ik daar zin in :-)
  Geniet van je keuken en van het weekend!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je vis is prachtig en wat Sigrid zegt, wat een nostalgie, aanstekelijk <3. liefs, Mariam

  BeantwoordenVerwijderen