zaterdag 23 december 2017

Kerstwensen

Het is weer zo ver. Kerst en daarmee kerstkaarten. 
Toen we hier in de straat kwamen wonen werden er kaarten bij 'buren' in de brievenbus gestopt. Nu 10 jaar later is dat nog de gewoonte. Inmiddels zijn er verschillende mensen vertrokken en nieuwe gekomen en wat doe je dan...Ik wil er nu maar eens mee stoppen. Geheel tegen de wil van Bert. Daarom kwam ik tot een compromis. Dit jaar ga ik nog met de nodige gêne, in het donker, als een dief in de nacht de diverse brievenbussen langs maar volgend jaar moet iedereen het doen met 1 en dezelfde wens.Of eigenlijk 2. Ik maakte 2 letterslingers van goud en zilver karton. Fijne feestdagen en een schitterend 2018. Onze wensen hang ik voor het raam en ze zijn voor iedereen die het leest. (Doen jullie dat ook? Kaartes bij de buren.) 

Omdat het kerstkaarten sturen hier in het 100 is gelopen heb ik nog wel heel erg mijn best gedaan op een fijne groet voor op mijn blog. Gelukkig heb ik voor de nieuwjaarswens nog heel even de tijd. Dus tussen alle feestelijkheden door is er werk aan de winkel! 


Ik wens jullie allemaal hele fijne feestdagen en een heel gezellig oud en nieuw!

6 opmerkingen:

 1. Ja, ik doe dat ook, kerstkaartjes voor de buren. Maar ik maak ze niet langer zelf, ik krijg het allemaal niet rond! Dus gewoon gekochte kerstkaartjes met een mooie wens er op.
  Je laatste foto met de Playmobil vind ik heel leuk :-)
  Voor jou en je familie ook een wondermooie en gezellige Kerst gewenst!
  Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je virtuele kerstgroet is prachtig! Ja, ik heb dus 40 kaarten de deur uitgedaan, een aantal daarvan bij buren in de brievenbus gestopt en de rest wordt door de postbode gebracht. Dit keer gekochte kaartjes, al stuurde ik met de meeste wel een gehaakt sterretje mee :-)
  Fijne kerstdagen gewenst!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja hier deden we dat ook kaartjes bij de buren maar ik ben ermee gestopt en dit jaar hebben we het kaarten sturen tot een minimum beperkt. Ik vind je playmobil heel leuk. Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn voornemens zijn altijd geweldig, maar de uitwerking minder. Het wordt elk jaar ook sneller Kerst ;-) Sommige buren krijgen op het laatst een kaartje, ook 'stiekem' in de brievenbus.
  Ik heb last van decemberstress, een verzamelnaam voor teveel druk van gezelligheid, mooi, veel en lekker. Uiteindelijk roep ik tegen mijzelf, dat het veel leuker voor iedereen is om in januari echte post van mij te krijgen. De decemberzegels zijn geldig tot en met 6 januari en voor post tot en met 50 gram (i.p.v. 20). Dan kan er prima een leukigheidje bij de envelop in!
  Ik vind je groet voor de feestdagen geweldig mooi, ook met het effect van weerschijn. Je slingers zijn een topidee! Fijne dagen samen Nicole X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier stop ik een kerstwens in de bus van een aantal goeie vrienden in het dorp maar niet bij alle buren. Ik maak de meeste van de kaarten zelf dus zodoende ga ik selectief te werk anders kom in er niet doorheen. Het is sowieso niet 'Frans' en niet gebruikelijk...... wat natuurlijk niet een reden hoeft te zijn....... Leuk idee van die slinger voor het raam!
  Ik plakte hier een sticker op het raam. Je maakte een mooie groet voor je blog! Ook fijne dagen daar! XxX

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben ook helemaal fan van je laatste foto; wauw!
  Met de buren ben ik gestopt. We hebben prima, maar geen intensief contact met de buren. Eerst was het zo dat ik stiekem naar de brievenbus sloop en de avond erop was het andersom. Daarna is het een paar jaar kerst-éénrichtingsverkeer geweest en toen ben ik gestopt. Verder heb ik flink gesnoeid in het sturen van kerstkaarten. Als ik (buiten de kerstkaarten) in een jaar tijd geen contact heb met mensen (op wat voor manier ook), dan stuur ik geen kaart meer. Voor heel veel verre nichten, neven, ooms, tantes, oud buren enz. zijn wel veel blogsters in de plaats gekomen en da’s wel extra leuk! Het maakt ook dat ik daarvoor iets extras wil doen, maar ik start steevast elk jaar te laat :-)))
  Liefs,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen