dinsdag 23 januari 2018

Voor altijd in mijn hart

Creativiteit zit in de familie. Van mijn opa en oma zijn daar nog prachtige bewijzen van in mijn huis te vinden. Ook mijn tante was een ware kunstenares. Twee weken geleden is ze onverwachts overleden. Dat kwam hard aan. Hoewel het contact de laatste jaren niet verder ging dan een kaartje voor verjaardag en kerst voelt het als een groot gemis. Vroeger tekende ze de kaarten zelf. Ze waren al een cadeautje op zich.


Haar (vroegere) poezen waren een geliefd onderwerp. De fineliner werd veel door haar gebruikt. Zondag was ik met mijn neef in haar woning en verloor ik mij in haar prachtige kunst. Fineliner, viltstift en linosnede is wat ik vooral van haar kende. 


Deze vorm van tekenen zou ik zo graag onder de knie willen krijgen. Tijdens het doorbladeren van haar schetsboekjes kwam ik tegen dat vooral de puntdikte 0,25 het mooiste resultaat geeft.


Ik maakte veel foto's en ga ze eens goed bestuderen in de hoop mij deze techniek eigen te kunnen maken. Ook vonden we nog een paar boekjes vol versjes en met schattige illustraties. 


Wat was het fijn deze dag met mijn neef door te brengen. We keken nog een bijzondere film, aten een heerlijke pizza en bij vertrek kreeg ik mijn tante's (teken)materialen mee. Ik hoop dat deze haar talent in zich dragen en dat ze vanaf haar wolk mijn hand af en toe een zetje in de goede richting geeft.

10 opmerkingen:

 1. O, wat mooi! Het zijn inderdaad echte kunstwerken!
  Veel oefenen, hoor! Als je heel vaak tekent, heb je meer kans dat het ook eens goed lukt :-)
  Sterkte en koester de herinneringen.
  Lieve groet,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is een prachtige erfenis Nicole! Zo mooi, hoe ze doorleeft in haar tekeningen en wat een talent!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sterkte met het verlies en wat fijn dat jij haar tekenspullen mag hebben. Zo is je tante toch een beetje bij je! Veel succes met oefenen, liefs Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is inderdaad een prachtige erfenis.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. laar zo schoon allemaal! Wat was dat een getalenteerde dame!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige tekeningen!!!! Een echt talent inderdaad!! De bovenste prent vind ik echt prachtig, en ik stel me zo voor dat ze daar nu zit bij haar vroegere poezen... Wat mooi dat ze verderleeft in haar kunst en jou nog na haar dood inspireert.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. mooi! en ook triest, innige deelneming!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi dat je zo'n prachtige tekeningen van haar hebt. Wat een talent. Innige deelneming met je verlies.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat zijn schitterende tekeningen Nicole.
  En wat mooi dat jij nu verder kunt gaan tekenen met haar materiaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een getalenteerde vrouw heeft deze aarde verlaten... heel veel sterkte!
  Maar ontzettend mooi dat ze zo voort blijft leven; door de foto’s die je met ons deelt van haar kunstwerkjes én het feit dat jij je best gaat doen met behulp van haar materialen iets moois te creëren. Liefs, Sandra

  BeantwoordenVerwijderen