maandag 25 november 2019

Schatkist

Een paar weken geleden stuurde ik Els een persoonlijke junk journal*. Als dank deed zij een greep in haar schatkist en stuurde mij een envelop vol klein (groots) geluk. 


Op hetzelfde moment stuurde ik Ageeth een junk journal voor Happy mail* en maakte ik er ook 1 voor mezelf. Dé plek plek om zo’n schat van Els in te verwerken. Ik zocht het mooiste uit en plakte, niette en stak dat in mij eigen junk journal.


Die junk journal maakte ik omdat ik al meermaals eerder prachtige post van Ageeth ontving en dat kon ik toch niet maar gewoon bewaren in de verzenddoos of envelop (hoewel die er mooi genoeg voor zijn :)


Ook met deze zelfgemaakte post beleefde ik een hoop collage plezier. Om maar wat te noemen, een gevouwen mapje met inhoud, een origami kraanvogel en een zelf gestempeld garenkaartje.


Of wat te denken van een kaart, postzegel én Verkadeplaatje van de cyclaam. Zo mooi samengesteld. En natuurlijk thee met een bijzonder label van een zelfgemaakte theepotstempel. 


Ook van Diana van het blog Met volle teugen kreeg ik een grote doos vol postplezier nadat ik haar een envelop vol tuinzaden had gestuurd.


Ik word zo blij van post ontvangen waar zoveel echte aandacht aan is besteed. Om er daarna nog eens extra van te genieten als ik het in mijn Happy mail journal plak.


De post had als thema tuin en zat vol met plaatjes en postzegels van vogels en vlinders en tips over tuinieren. (en hier en daar een poes die ik in het zonnetje voor het raam denk en niet op de vogeltjes jagend in de tuin ;)


En zo creëer ik mijn eigen schat. Een journal vol postschatten / post van schatten


En over schatten gesproken. Wil jij ook een schat in je kast? Dan raad ik je de poëtische bundel van Els: 'Ergens tussen vaalwit en flessengroen'* aan. Ik kreeg er 1 bij mijn postschat. Zó mooi dichterlijk dromerig en gevoelig.

(* volgt achter een link waar je op kunt klikken)

11 opmerkingen:

 1. Ik denk dus data het een soort plakboek is, maar dan gemaakt van een bestaand boek met allerlei vakjes om post te bewaren?
  Echt heel geweldig leuk. Misschien ga ik zoiets maken om mijn kerstkaarten in te bewaren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze heb ik helemaal zelf gemaakt Mieke. De kaft van karton en de inhoud van met thee geverfd papier. Zelf gebonden. Die voor Els was inderdaad van een bestaande kaft. Volgens mij zag ik er laatst ook 1 met de naam Mieke op de kaft. Ook leuk om quilt werkjes in te binden...

   Verwijderen
  2. Als je dat Mieke boek nog eens ziet, koop het dan maar voor me. Kan inkook eens gaan freubelen.

   Verwijderen
  3. Hoi Mieke,
   Beetje late reactie. Natuurlijk wil ik met alle plezier voor je uitkijken naar het Mieke boek maar als je zelf kijken wil dan hebben ze er hier meerdere. Gewoon even zoeken op Mieke dan kun je de leukste of meest toepasselijke kaft uitzoeken :)
   https://www.zegelhofje.nl/index.php?page=main

   Verwijderen
 2. Dikke kus! Je boek staat hier nog steeds op de boekenkast te pronken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. alweer zo'n mooi boek en ik moet nog aan de eerste beginnen....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is dat ik al genoeg te doen heb, maar het lijkt me heerlijk om hiermee aan de slag te gaan/zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heerlijk om daar in te bladeren, te kijken en te genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind dit zo bijzonder! Is dit nou een soort variant op bullet journalen? Of kan ik het daar niet mee vergelijken? En pak je zo'n boek regelmatig en kijk je het dan door?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik word zo blij van wat jij maakt en dat het voor mij ook nog 'tastbaar' is thuis! Ik bewonder je creativiteit en doorzettingsvermogen lieve Nicole. En zo leuk om delen van mijn post aan jou op deze manier terug te zien <3

  BeantwoordenVerwijderen