vrijdag 17 februari 2017

Eureka!

Dat klinkt toch heel anders dan HELP! Wat in eerste instantie de titel van dit bericht zou zijn omdat ik maar niet snapte hoe het patroon bedoeld werd. Zoals ik het patroon las hield ik 12 steken over en ontstonden er 2 gaten in het lijf. Hoe ik ook keek, die gaten kwam ik op de foto's in het boek niet tegen. Maar ondanks dat breide ik gestaag door tot het vogeltje af was.


Nu ben ik niet voor 1 gat te vangen (die openingen bleken ook wel weer handig voor het vullen ;) en naaide ik ze vervolgens gewoon dicht.


Toen ik met de 2e vogel bezig was, was daar het Eureka! moment. Opeens viel het kwartje. De 12 steken die even op een aparte naald waren gezet moesten in de volgende 12 heen en weer toeren weer stuk voor stuk mee gebreid worden. De tekening had me op het verkeerde been gezet. I.p.v. de 12 steken breien had ik 12 extra steken gemeerderd.


De vogels komen uit het boek Vogels breien met Arne en Carlos. Ik zag ze voor het eerst op het blog van Marloes Kreatief en móest ze hebben dus kocht ik het boek. Ik moet zeggen dat het al mijn verwachtingen overtrof. Wat een geweldig boek!


Tuinvogels, geborduurde vogels, vogels met ingebreid motief, wintervogels, lentevogels, paradijsvogels het houdt niet op! en leuke ideeën wat je ermee kunt doen.


Zeker weten dat er hier nog heel wat vogels gebreid gaan worden!

Ben jij ook Arne en Carlos fan? Ze hebben ook een blog en een youtube kanaal. Met filmpjes waar je helemaal vrolijk van wordt. 

Vrolijk weekend weer :)

8 opmerkingen:

 1. Wat leuk! Ja, ik vind de boeken geweldig, ik heb er 5 of zo. Het vogelboek heb ik van de bieb geleend. Wel heel leuk, niks uit gemaakt. Misschien komt het nog, misschien koop ik het boek ook nog.
  Veel plezier met je vogels!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb net de bloemen ook besteld. Dan kom ik op 4. Poppen, bloemen, vogels en maak je eigen boek. Allemaal even fantastisch!

   Verwijderen
 2. Geweldig, wat een inspiratie!!
  De foto met jullie poes is subliem.
  Ik wens je een fijn en creatief weekend, X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Moooooi!! Je eerste foto deed me lachen hoor, die blik van de kat!
  Fijn weekend, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier al meerdere vogels gebreid, merels en eksters maar ook gewoon gele vogels voor met de Pasen weg te geven :-) gaaf boek!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sjonge jonge... dankjewel voor deze 'sneak peek', geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen