woensdag 29 maart 2017

Een vastloper

Na de plantjes voor de kleindochters moest ik toch ook eens nadenken waar ik de kleinzoon van 3 blij mee kan maken. Toen stuitte ik op muis Magnus in het boek Arne en Carlos breien de bloemetjes buiten. Magnus ziet er zo stoer uit dat hij ook als rat door het leven kan en dat is best wel weer stoer voor een jongen toch?


Maar hoewel de patronen in het boek mooi uitgeschreven staan loop ik toch vast. Ergens onderweg heb ik er ook al een eigen draai aan gegeven die prima werkt maar met de snuit gaat me dat niet lukken. Dus Hèllup!! Wie weet wat er precies bedoeld wordt?  Tot zover ben ik gekomen...


In het patroon is dat toer 27 tot "zet 9 steken op een nieuwe naald etc..." ???? Waar zet ik die steken precies en hoe brei ik naald 4 nogmaals recht. Dan heb ik toch 45 steken, welk 36 brei ik dan? Ik ga ervan uit dat de linker, bovenste en rechter breinaald resp. de 4e, 1e en 2e naald zijn... Het mag duidelijk zijn. Ik snap het niet :)


Is er iemand die de muis al gebreid heeft en/of het mij kan uitleggen? Hij is te leuk om niet af te breien en als ik weet hoe het moet brei ik waarschijnlijk zijn vriend er ook nog bij.


Wie is mijn reddende en engel :)

14 opmerkingen:

 1. Heb die gezellige muis ook gebreid, maar datvis al even geleden. Weet nog wel dat het lekker vlot ging allemaal. Misschien moet je er morgen nog eens fris naar kijken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha nou van lekker vlot is hier geen sprake. De tel kwijt, steken die van de naald vallen, uithalen en overnieuw beginnen en nu de snuit... Ik ga er echt niet uit komen vrees ik.

   Verwijderen
 2. Ik ga het boek erbij pakken en even kijken of ik het snap. Ik geloof dat Rita wel zo'n muis heeft gemaakt, die ga ik eventueel nog even vragen. Je hoort nog van me!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het staat er inderdaad heel bijzonder!
   Weer een knutselwerkje van de vertaler? Kan het zijn dat je nu nieuwe steken opzet en die andere straks gebruikt als je de snuit eraan breit? Ze hebben het over een gat voor de snuit: dan zouden die steken die je eerst niet moest breien straks de onderkant van de snuit vormen en zet je nu aan de bovenkant van de snuit nieuwe steken op. Ik ga ook nog even mailen met Rita.

   Verwijderen
  2. Dank je dat je zo je best voor me doet. Misschien snap ik wat je bedoelt. Ik ga er eens op vogelen.

   Verwijderen
 3. Ik heb ze al gebreid en heb onlangs nog iemand ermee geholpen, maar ik heb nu geen tijd, we moeten naar het ziekenhuis met mijn man op onderzoek, heb je een mailadres of ben je op skype of facebook? dan kunnen we het straks als we terug zijn of morgen zo oplossen, terwijl je het bij de hand hebt, dat gaat makkelijker denk ik.
  grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Om te beginnen sterkte met je man in het ziekenhuis! Akkelien kwam met een optie die ik denk ik snap. Dat ga ik even proberen. Wil het niet dan maak ik graag van je aanbod gebruik 😊

   Verwijderen
 4. De 9steken van de 3e naald laten staan. 9 steken opzetten en dan de
  4e naald breien verder breien bij de 1e naald en toer 28 tot 36.
  Brei dan de snuit neem dan de 9 steken van naald 3 en neem langs het gat nog 3 x 9 steken op verdeel het over 4 naalden en brei de snuit
  Hoop dat het zo een beetje duidelijk is.
  Succes en groetjes Hella

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tip staartje 2naalden zonder knop 4steken opzetten brei recht schuif de steken weer van links naar rechts en begin opnieuw (recht breien)trek het draadje goed aan zo krijg je een mooi rond staartje zelf brei ik het staartje gelijk aan de muis dan zit het goed stevig
  Groetjes Hella

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor je geweldige tips. Als het zo in het boek had gestaan was ik vast niet zo gefrustreerd geraakt. De verwarring kwam doordat naald 3 er zo in genoemd werd. Die moest ik gewoon links laten liggen. De muis, of in mijn geval de rat is af. De staart heb ik met 6 steken gedaan. Maar jouw tip van de 2 naalden zal ik zeker onthouden.

   Verwijderen
 6. Oei, daar kan ik je niet mee helpen. Maar als hij af is, is het een perfect cadeau voor de kleinzoon. Ik zou hem zelf ook nog wel stoer en leuk vinden :-) Succes ermee!
  Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig was ik er al uit 😀 Ja hij is echt gaaf geworden. Bijna te leuk om weg te geven haha. En met de moeite die het me gekost heeft ook niet om effe gauw nog een te doen.

   Verwijderen
 7. Oh, wat fijn dat het gelukt is. Ik haak (of is het; brei) altijd af bij dit soort toestanden. Ik vind je dapper hoor en de muis is een geweldig kado!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk Blogland heeft je goed geholpen :-)
  Liefs,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen