dinsdag 18 april 2017

1 = 18 = de graslelie

Of de geluksplant zoals Els van Dingen die fijn zijn hem noemt. Na de button kon de echte graslelie niet uitblijven. In het verleden had ik altijd planten op de vensterbank en op kasten maar met de intrek in ons huidige huis was dat helemaal over. En waarom...? Geen idee.


Omdat we in een seniorenhuisje wonen kocht ik gekscherend een paar kunststof cyclamen en azalea's om de oma-sfeer aan te  dikken en met de komst van de katten kreeg ik plots een 'giftige planten straks gaan de katten eraan kluiven' fobie.


Maar vroeger had ik ook planten en katten en ik ben opgegroeid in een huis vol planten en katten en ik heb echt weer behoefte aan een groen planten huis dus vandaag heb ik weer een eerste stap gezet.


Het dringende verzoek was wel om niet gelijk te overdrijven (wie ík?) en  met 2 planten te beginnen om te kijken of het werkt. Tuurlijk schat :) 
Vandaag kocht ik 2 kleine sanseveria's en stopte die samen in een brede pot en 1 graslelie.


Als ik goed geteld heb zitten er 17 kleintjes aan. Urban jungle here I come :)

6 opmerkingen:

 1. Groen nieuws, altijd leuk :-)
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De graslelie kan geen kwaad voor katten. Ik heb die plant ook heel lang gehad en mijn katten knabbelden er wel eens aan en moesten dan overgeven, maar dat doen ze ook buiten met gewoon gras voor hun maag. Orchideeën en gewone lelies zijn wel giftig voor poezen. Misschien kun je eens opzoeken welke planten het gevaarlijkst zijn? Mijn ervaring is, dat katten zelf begrijpen wat slecht voor hun is en er dan ook niet aan knabbelen.
  De voornaamste reden dat ik nu minder planten heb, is dat mijn katten graag op de vensterbank zitten en dus al eens een bloempot omver gooiden.
  Nu heb ik vooral cactussen staan en boven ( waar de poezen niet komen ) enkele vetplanten.
  Maar ik mis het wel, want planten geven sfeer en leven in huis, dus go, go, go ;-)
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo tof! En al direct baby's!!!! Woehoe!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zonder groen lijkt een huis toch wel wat leeg. Dus je hebt helemaal gelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je gaat vast en zeker de smaak te pakken krijgen. Het zal mooi staan bij al het prachtige groen dat je zelf gemaakt hebt. De graslelie is voor mij jeugdsentiment en ik heb een half jaar geleden twee stekjes gekregen van een oude vriendin.

  BeantwoordenVerwijderen