maandag 8 januari 2018

Huis te koop

Niet zomaar een huis. Het huis van mijn ouders. Het huis waar een mooie tijd van mijn leven zich afspeelde. Van mijn 12e tot dat ik mijn eigen huis kocht en ook nu is het voor mij nog 'het huis waar ik thuis kom'. 


We hadden er katten, een hond, paarden, geiten, schapen, kippen, ganzen, pauwen en zelfs varkens. Een zwembad, 'Priekends', tuinfeesten, de vrijheid en een zorgeloos bestaan. (Ach natuurlijk is dit ietwat geromantiseerd).

Én we hadden er te gekke slaapkamers!
Zo heeft het huis op de bovenverdieping 2 slaapkamers die allebei een vide hebben. Met een trappetje omhoog en ruimte voor een bed. Hoe leuk is het om als kind een zit én slaapkamer te hebben.  Mijn broer en ik hadden zo'n kamer.


Onder het huis zit een souterrain. (Door ons oneerbiedig de kelder genoemd :) Daar woonde mijn zus. Toen zij het huis uit ging nam ik daar mijn intrek. De kelder bestaat uit een zitgedeelte, keukengedeelte en slaapgedeelte én heeft een eigen ingang. 


Snap je dat ik het heb over een mooie tijd. Eigenlijk zou je zo'n huis voor altijd willen houden. Ergens zit bij mij de droom van 'met zijn allen'. Het zou nog kunnen ook. 3 verdiepingen, op alle 3 de verdiepingen slaapkamers, op 2 verdiepingen douche en toilet. Maar dat gaat niet gebeuren. Nu staat het te koop. Het is te groot voor 2 en meer bedoeld voor een gezin. 
Nou ja, als het dan toch verkocht wordt dan hoop ik aan een gezin met kinderen en dat die kinderen er dan net zo gelukkig worden als ik er ben geweest.

En ik koester mijn herinneringen met mijn Playmobil.

9 opmerkingen:

 1. Wow, dat is echt een droomhuis! Ik word ook helemaal blij van je playmobilversie!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, dat klinkt zo zalig! Toch fijn, die herinneringen, en die heb je voor eeuwig. Het huis zal nu geluk brengen aan nieuwe mensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een ode aan het huis, dat symbool staat voor een gelukkige jeugd! Daar gaan mensen verliefd op worden, zeker. Zo mooi, je Playmobil Nicole!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijne herinneringen, ja dan is het even slikken, dat begrijp ik best.
  Je raakt toch min of meer je ouderlijke huis kwijt, sluit een periode af, zal voor je ouders ook niet meevallen! Net wat je zegt, een nieuwe kans voor een gezin met kinderen, dan kun je alleen maar voor ze wensen dat ze net zo’n mooie herinneringen kunnen opbouwen als jij, je broer, zus en jullie ouders hebben opgebouwd. Vergeet niet, de herinneringen die heb je in je hart, die pakken ze nooit af :) Liefs Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie herinneringen en ik kan me voorstellen dat je even moet slikken bij de gedachte dat je 'thuis' te koop staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk zeg, zo'n mooie herinneringen aan je ouderlijk huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jeetje.... Klinkt als een gaaf huis, dan zou ik ook even moeten slikken...
  En wat gaaf zoals jij met playmobiel je verhalen kunt onderstrepen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihihihi, ik val in herhaling zie ik, maar het is dan ook echt ga... eh geweldig!

   Verwijderen