maandag 19 maart 2018

Kippig

Ouderdom komt met gebreken. Ik kan me ertegen verzetten maar met het verstrijken der jaren gaat mijn zicht toch wat achteruit. Dat proces heeft zich een aantal jaren geleden al  ingezet wat resulteerde in een bril. Geen probleem want brillen zijn hip en in plaats van alleen een leesbril ging ik voor multifocaal. Voor de afstand had ik dat niet niet echt nodig maar dat op en afzetten in winkels vond ik ook geen optie.


Ondertussen sluimert het ouderdomsproces langzaam voort. Haken met donkere katoen gaat steeds meer op goed geluk en ook de serieus opgepakte hobby tekenen vraagt om een nieuwe bril. Op naar de brillenboer.
Op de vraag of er iets is tegen kippigheid bij het creatief bezig zijn wordt de mogelijkheid van een computerbril genoemd. Nu heb ik er dus 2. Een multifocale en een computerbril. Ik tekende ze na. Kon ik ze gelijk testen.
Ik ben er nog niet uit. Het voelt nog een beetje als een veredelde (veel te dure) leesbril :)

17 opmerkingen:

 1. Niet van echt te onderscheiden, mijn complimenten Nicole!
  Het moet ook wennen, zo'n nieuwe bril.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Ageeth. Ja de brillen moeten zeker wennen. Sterker nog, ik hoop dat het gaat wennen :)

   Verwijderen
 2. Hoor graag van je welke bril jouw voorkeur heeft. Ik twijfel nl. over de zogenaamde bril, omdat hij zo prijzig is in de aanschaf. Heb wel een nieuwe leesbril nodig, maar vindt deze eigenlijk niet zo handig op mijn werk. Je tekening is super.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De bril ben ik nog niet uit. Had vandaag de nieuwe varifocusbril op. Heb nu hoofdpijn, ben misselijk en heb mijn oude bril maar weer even op. De computerbril is nog niet direct de oplossing gebleken. In het geval van mijn bril wordt het wazig bij verder kijken, net als een leesbril. Ik ervaar nu weer even de hinder van steeds bril wisselen. Moet nog even wennen dus. Wordt vervolgd :)

   Verwijderen
 3. Reacties
  1. Oh haha, ik dacht o jee nee toch. Maar hij zat in jouw antwoord, niet in mijn tekst :)

   Verwijderen
 4. Wat een geweldige tekening!
  Bij mij zit het zo: ik ben bijziend en draag al heel lang een bril. Een leesbril, dat is een ander verhaal. Een 40+-dingetje. Ik gooi nu steeds m'n bril af als ik iets lees of haak of brei. Dan zie ik het prima! Nog niet aan de varifocus dus. Ja, computerbrillen, die ken ik dus niet. Ik hoor er wel steeds vaker van! Men krijgt ze tegenwoordig vaak zelfs vergoed van de werkgever, heb ik begrepen!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja dat zie ik mijn vader ook doen en dan legt hij zijn neus tegen het papier :) Klopt van de vergoeding. De werkgever heb ik niet meer maar hij was 2e gratis. Dat maakt het wennen iets minder wrang.

   Verwijderen
 5. Ha! Ik heb sinds enkele maanden een officebril (da's computerbril bovenaan en leesbril onderaan) en een bril voor op alle andere mmomenten. Ik loop dus een hele dag van bril te veranderen. Vervelend zenne! En zo pokkeduur!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Juist, mijn ervaring tot nu toe. En koppijn en misselijk dus.

   Verwijderen
 6. Eerst en vooral: magnifieke tekening!!!!! Ik moest twee keer kijken, want ik dacht eerst dat het een foto was! Keigoed gedaan, vooral die lichtinval! Super! En euh... succes met het brillen, hopelijk helpt het goed en went het snel.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie tekening. Ik heb een bril met leesdeel en computerdeel. Bevalt me uitstekend. En een goedkope heb ik vaak in mijn jaszak zodat ik die in een winkel even snel op kan zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit zijn hele mooie hippe brillen. Ik moest een keer goed kijken...............misschien ook tijd voor een bril hier ;-) Maar o wat zijn deze goed getekend !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Owwww.... brillen... Ik heb lenzen, maar inmiddels ook een leesbrilletje (gewoon zo’n 2-euro drogist gevalletje). Bij mij gaat het op en af. Heeft ook alles met vermnoeidheid (en licht) te maken. Het ‘verval’ zet in whahahaaaaa!
  Liefs,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen