maandag 23 april 2018

1500 stukjes

Even niks, niet hoeven presteren, weinig energie verbruiken en toch vaak succes hebben. 1500 keer (of eigenlijk 1499 keer want er ontbrak een hoekstukje :) Dat was waar ik even behoefte aan had. Niets leent zich daar beter voor dan een legpuzzel. Althans bij mij. Dus toen ik vorige week even in de kringloopwinkel was kocht ik een puzzel. Een wel hele leuke, al zeg ik het zelf.


Kunstpuzzels spreken mij erg aan. Ouderwetse decors of beroemde taferelen zoals het melkmeisje, de nachtwacht of het winterlandschap met ijspret van Hendrick Avercamp. 


Van de schilder Fritz von Uhde had ik niet eerder gehoord maar kennelijk is hij interessant genoeg om van een van zijn schilderijen een puzzel te maken. Wat leuk dat deze nu net bij de kringloop lag. Zo kon ik toch met breien bezig zijn zonder een haak of breiwerk in handen te hebben.


Het schilderij heet 'De orgelman komt' maar 'De Breimeisjes' had ook maar zo gekund. De puzzel is af. Tijd om weer creatief aan de slag te gaan.

9 opmerkingen:

 1. Ik vind de afbeelding prachtig en zo toepasselijk! Fijn dat je hebt gevonden wat je zocht. Op het moment dat ik dit schrijf, is mijn man aan het puzzelen. Hij ‘verzamelt’ die van Jan van Haasteren en puzzelen doet hem goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. daar heb ik nu eens geen geduld voor sé! Maar gelukkig jij dus wel ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, de breimeisjes, dat moet Akkelien lezen van het blog 'De Breimeisjes' :-)
  Ik puzzel soms ook graag, en mijn man ook. We hebben er hier tientallen liggen, sommigen ingekaderd. Ik maakte er ook al eens 1 van Anton Pieck. Verslavend, plezierig, rustgevend... Ideaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is een zeer verslavend en ontspannend werkje. Wij doen het (vooral) 's winters vaak!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha, super leuke puzzel �� Daar wordt dit Breimeisje inderdaad ook helemaal blij van!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super leuk, laat ik nu ook van puzzelen houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke puzzel zeg. 1500 stukjes, wat een geduld heb jij!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat een leuke puzzel! Vroeger veel gedaan, nu af en toe een kleinere met dl, best leuk ja

  BeantwoordenVerwijderen