donderdag 12 april 2018

Niet perfect is ook goed

Alles in mij verzet zich daartegen. Heel vervelend en iets waar ik echt iets aan moet doen. Vorige week begon ik enthousiast aan het haken van een grijze roodstaart papegaai. Naast alle gehaakte planten en gebreide vogeltjes stond die nog op mijn to do list. Bijna 2 weken, 2 koppen, 2 lijven, 5 snavels, 4 poten 3 vleugels en 3 staarten later begon het in elkaar zetten. Het weer uit elkaar halen, aanpassen en weer in elkaar zetten en weer uit elkaar halen, aanpassen en weer in elkaar zetten en weer...... genoeg! niet perfect is ook goed! (net als dit blogbericht) en het is wel een schatje en verdient dus gewoon een plekje op mijn blog :)

11 opmerkingen:

 1. Knappe vogels en wijze levenslessen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mankeert niks aan toch? Hartstikke leuk juist en hij maakt geen lawaai en geen rommel. Wel jammer dat 'ie ook niet gezellig praat. Wij hebben weleens op zo'n papegaai van de overburen gepast en dat is best grappig al konden we niet alles verstaan (wat dan weer best frustrerend is maar bij thuiskomst wisten de buren ons te vertellen dat ze ook niet alles konden verstaan).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Good enough is the new perfect! Denk je nog even aan je adres?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind de papegaai er schitterend uitzien! Niet perfect maakt het juist een uniek stuk. Perfectie is trouwens toch maar saai. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goh ja, bij het haken kan ik het wel laten om steeds opnieuw te proberen, want mijn geduld reikt niet zo ver :-) Dan is een randje niet perfect of nog iets anders... en dan verdwijnt mijn haakwerk in een doos omdat ik er toch niet tevreden mee ben. Vervelend! Toch goed dat je hebt doorgezet met deze papegaai. Ik vind hem mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat is hij leuk geworden, wat is perfect?
  Het is handwerk en het is een super leuke Lorre geworden :)
  Een papegaai die gezien mag worden !
  Leuk dat wij hem mochten zien :) en niet zo streng zijn voor jezelf ;)
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hij is echt super geworden!!!
  Wat een leuk logo heb jij zeg. Creatief.
  Bij mij hangt er een bordje in de gang met die tekst 'niet perfect is ook goed' Daar moet ik ook zo nu en dan aan herinnerd worden. Vaak ben je extra kritisch op je eigen werk en zie je alleen de niet perfecte dingen... dingen waar anderen zo overheen kijken.
  Groetjes, Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je papegaai is prachtig geworden en ziet er wat mij betreft perfect uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind 'm prachtig! Helemaal "peerfect";-)
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 10. bij mij moet het ook altijd perfect zijn. Ik weet het,het is heel moeilijk om dat los te laten. Maar heel goed dat deze Loris op je blog mag staan. Deze is goed genoeg en een mooi nagedachte aan onze lieve vriendje....een voordeel deze pluk geen veren en maakt geen wondje onder zijn vleügels 😉

  BeantwoordenVerwijderen